„Óráid vannak hátra, Orbán!” – üvöltötte a kőbányai szopófantom Elizabeth Swaney-nek

életmód
2018 december 28., 17:23
comments 138

Itt az év vége, és vele a szokásos gyűjtés az év Orgován BéláirólCsender Leventéiről, Szegedi PicsaembereirőlKlein Robikáiról és Magomedjeiről. Ezúttal nem volt annyira erős a mezőny, bár akadt néhány kiemelkedő név és teljesítmény is a mindennapi hősök között. A nevükre örökké emlékezni fogunk! (Hogy mit csináltak, arra hamarosan már nem.)

Varga-Bíró Tamás

Varga-Bíró Tamás
photo_camera Varga-Bíró Tamás Fotó: Echo Tv

A jobbikos körökben évek óta ismert zenész azzal lett az év első percembere, hogy miután megírtuk, hogy a Kurucinfo Holokamu rovatának volt a szerzője, mégis az Echo Tv-ben szerepelhet, illetve a Pesti Srácoknak és a Magyar Időknek írhat, Varga-Bíró Tamás egy Először és utoljára című, hosszú posztban magyarázkodott a korábbi viselkedéséért, majd miután arról írtunk, hogy sok minden nem stimmel a történetben, amivel védekezett, a blogján elismerte, hogy hazudott, és bejelentette, határozatlan időre visszavonul, majd a tévéképernyőről is levették.

Hegedűs Zoltán, Hernádi Gyula, Mag István

Hegedűs András és Lázár János a hódmezővásárhelyi önkormányzati választás utáni sajtótájékoztatón 2018. február 25-én.
photo_camera Hegedűs Zoltán és Lázár János a hódmezővásárhelyi önkormányzati választás utáni sajtótájékoztatón 2018. február 25-én. Fotó: Halász Júlia/444

Egy ideig úgy nézett ki, hogy Márki-Zay Péter lehet az év legnagyobb politikai percembere, de aztán várakozáson felül teljesítve megnyerte a hódmezővásárhelyi önkormányzati választást, Lázár János fideszes embere (Hegedűs Zoltán), aki helyett Lázár kénytelen volt a bukás estéjén a sajtótájékoztatón elvinni a show-t, illetve a valamiért a polgármester-jelöltséget elvállaló, majd visszalépő nyugdíjas (Mag István), és egy bekavaró egykori szocialista (Hernádi Gyula) volt az igazi percember.

Roxana Tudor

Roxana Tudor
photo_camera Fotó: Picasa

Neki jár a tiszteletbeli hely a listán: ő volt a román nő, akire ráesett egy könyvespolc, és magyarrá változott.

Kálló Dániel és Rékasi Zsigmond

Kálló Dániel, a Független Diákparlament szóvivője
photo_camera Kálló Dániel, a Független Diákparlament szóvivője. Fotó: Adrián Zoltán/Képszerkesztőség

Kálló Dániel volt az a diáktüntető, akit behívott az Echo Tv, és úgy nekiesett Velkovics Vilmos műsorvezető, hogy az már a Fidesznek is kínos lett, mert utólag eltüntették a felvételt. Rékasi Zsigmond pedig az a 17 éves fiú volt, akit a választás után elsőként ért utol a NER erkölcsi elégtétele.

Swaney Elizabeth

Swaney Elizabeth síakrobata érkezik a magyar téli olimpiai csapat fogadási ünnepségére a Gyakorló Jégcsarnokba 2018. február 25-én.
photo_camera Swaney Elizabeth síakrobata érkezik a magyar téli olimpiai csapat fogadási ünnepségére a Gyakorló Jégcsarnokba 2018. február 25-én. Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

A téli olimpia sztárja magyar színekben csúszott felejthetetlent.

Ferenc József, kukás

link Forrás

Ő volt az az italozó kukás, aki a kampány alatt Egerben megtisztelte a jelenlétével a miniszterelnököt.

Natalie Contessa af Sandberg

Natalie Contessa af Sandberg
photo_camera Natalie Contessa af Sandberg Forrás: M1

Az idén a köztévében Natalie Contessa af Sandberg néven futtatott, magyar származású svéd nő azt állította, annyira fél a menekültektől, hogy inkább Magyarországra költözik. Aztán kiderült, hogy már évekkel korábban lakást bérelt Budapesten, vagyis már a sztori felütése is hazugság volt, ráadásul 8-9 évesen, Nagy A. néven érkezett oda az anyjával, menekültként. Az Index járt utána, és bizonyította dokumentumokkal, hogy a nőnek korábban is kihívást jelentett az igazmondás: hétrendbeli rágalmazásért, közbizalom elleni bűncselekményért és zaklatásért ítélték el Svédországban. A nő ezután azt nyilatkozta: ő csak piti szabálysértéseket követett el, az interjúban tett állításait pedig fenntartja, de az interjút kiváltó médiavisszhang miatt már Magyarországon sem érzi magát biztonságban. Az ügyről beszámoló újságíró végül a fideszes médiából tudta meg, hogy vádat emelt ellene az ügyészség.

Az ember, aki a választás napján egy londoni sorban állva beüvöltötte a köztévé élő kapcsolásába, hogy: „Óráid vannak hátra, Orbán!”

link Forrás

Én biztosan nem felejtem el soha az év politikai elemzőjét.

Mészáros Luca

Mészáros Luca
photo_camera Mészáros Luca Fotó: Hír TV

A 22 éves Mészáros Luca áprilisban arról írt a Facebookon, hogy bár nagyon szeretne óvónő lenni „minden nyűgével, és az államnak köszönhető szívatásával együtt”, de tudja, hogy az ezért kapott 120 ezer forint szinte teljesen elmenne, ha Budapesten bérelne szobát, pedig saját lakást is szeretne, de nemrég még a kávéfőzőt sem tudta megvenni, amit kinézett magának. Mivel úgy érzi, hogy ilyen körülmények között itthon nem tudja megtervezni a jövőjét, ő is elgondolkozott a kivándorláson – írta, majd a rengeteg gyalázkodó komment miatt törölte a több ezer megosztást kapó posztját (később mégis újra kitette a szöveget).

Zara, a szurikáta (†)

Május 14-én elhunyt Zara, a Kecskeméti Vadaspark kedvenc szurikátája
photo_camera Május 14-én elhunyt Zara, a Kecskeméti Vadaspark kedvenc szurikátája. Fotó: Kecskeméti Vadaspark

Május közepén országos téboly lett abból, hogy Zara, a kecskeméti állatkert egyik szurikátája elpusztult, miután egy, a kifutójába benyúló kisgyereket megharapott, aki ijedtében ellökte magától az állatot, halálos sérüléseket okozva neki. Később egy új jövevénnyel próbáltak gyógyírt találni a traumára.

A nemzet medvéje

A Szegedi Vadaspark medveházának egyik elkülönítõ helyiségében a Sándorfalva közelében altató lövedékkel meglõtt, majd befogott medve 2018. június 10-én
photo_camera A Szegedi Vadaspark medveházának egyik elkülönítõ helyiségében a Sándorfalva közelében altató lövedékkel meglõtt, majd befogott medve 2018. június 10-én. Fotó: Kelemen Zoltán Gergely/MTI/MTVA

Júniusban hetekig járkált az országban a nemzet medvéje, több száz km-t járt be, végül nyomkövetőt tettek rá, de megszabadult tőle, és eltűnt. Egy ponton már három medve kóborolt hazánkban.

Georges Leekens

Georges Leekens Tiborcz Istvánnal a DAC lelátóján májusban.
photo_camera Georges Leekens Tiborcz Istvánnal a DAC lelátóján májusban. Fotó: Olvasónk

Az utóbbi 30 év egyik legfelejthetetlenebb szövetségi kapitánya: csak 4 meccsen át irányította a válogatottat, a tavaly októberi kinevezése után hazai pályán Kazahsztántól, Skóciától és Ausztráliától is kikapott a válogatott, Fehéroroszországban pedig 1-1-s döntetlent játszott. Az MLSZ júniusban küldte el, Marco Rossi váltotta. Csányi Sándor is elismerte, hogy hiba volt leigazolni a belga edzőt, Leekens viszont úgy látta, szerinte a vezetésével a csapat elindult a helyes úton, de az MLSZ lehetetlent kért tőle. Végül Tunéziában találta meg a szerencséjét.

A kőbányai szopófantom

Még augusztusban szivárgott ki a rendőrségtől az a felvétel, amit térfigyelő kamera rögzített, és amin egy földön fekvő hajléktalant kezd kielégíteni egy arra járó fiatalember. Az elkövető ellen közerkölcs megsértése miatt indult eljárás, illetve a térfigyelő kamera felvételének kiszivárgását is vizsgálta a rendőrség. Viszont a Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség elutasította a szexuális erőszak gyanújával tett feljelentést.

Oltyán József

Oltyán József és egy kommentje
photo_camera Oltyán József és egy kommentje. Fotó: alon.hu

Ő az a KDNP-s politikus és turbókommentelő, aki az ősszel a tulajdonosa lett az Index mögött álló egyik cégnek.

Csikesz Lilla

link Forrás

Az Echo Tv mikrofonos embere nagyot ment az Európai Parlament előtt, amikor azt mondta, hogy az épületet a rendőrök „hermeneutikusan” lezárták.

A köztévés vágó

link Forrás

December hétköznapi hőse volt a köztévés vágó, aki az MTVA székházában leült beszélgetni az ellenzéki képviselőkkel, és sok sikert kívánt nekik. Hogy mi lett vele, rejtély. Éljen soká!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.