Hétvégi olvasnivalók arról, miért költ az állam telekomcégre béremelés helyett, és hogy ki hol fog lakni, ha egyáltalán

Lezárt tartalom a Kör tagjainak reggel 4
augusztus 27., 6:06

Jó reggelt kívánok! Augusztus & 20: István Drift! Ma a kormány újra megpróbálja rakettázni azt a rohadt eget, ennek ellenére ma is muszáj jelentkeznünk a hét legjobb, leghosszabb, legérdekesebb cikkeivel a napindító hírlevelünk hétvégi kiadásárában. (Vannak egyéb hírleveleink is.)

INTERNET

photo_camera Orbán a vonalban 2022. február 24-én Illusztráció: Yves Herman/AFP

Hétfő reggel derült ki, hogy a magyar állam kisebbségi tulajdonrészt vásárol a Vodafone magyarországi cégében, míg a többségi tulajdonrészt a Mészáros Lőrinc cégeit egykor irányító Jászai Gellért vezette 4iG vásárolja meg. A csomagért 715 milliárd forintnak megfelelő eurót fizet majd az állam és a cég. Rényi Pál Dániel helyezte kontextusba a történteket: itt nem érdemes piaci logikát keresni, inkább arról van szó, hogy minél több kritikus infrastruktúra felett gyakorol befolyást, annál biztosabbnak érzi pozícióját a hatalom.

A felvásárlás részleteiről és gazdasági aspektusairól Gaál Gellérttel, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető részvényelemzőjével beszéltünk, és írtunk arról is, hogy a tranzakcióban kulcsszerep jut a rejtélyes Corvinus Zrt.-nek, aminek legutóbbi húzása a Budapest Bank felvásárlása, majd a Bankholdingba átpasszolása volt, és aminek pár napja lett új vezérigazgatója. A Vodafone brit központja kérdésünkre közölte, hogy nem ők árulták a magyar kirendeltséget, hanem a vevők jelentkeztek be náluk.

Arról is írtunk, hogy Országszerte IQ-tesztet végeztetnek az állami gondozott gyerekekkel, de ehhez olyan orosz hátterű oldalra kell kattintani, aminél nem világos, ki felel a szakmai tartalomért. A tinimagazinos tesztoldal viszont akkor is tárolhatja az adatainkat, ha külön kérjük, hogy ne tegye.

Vásárolj előfizetést most féláron!

Akár 1000 forint alatt csatlakozhatsz, és olvashatod valamennyi cikkünket.

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt