Lőrinc Londonban lófrált

reggel 4
2023 május 10., 03:46

Jó reggelt kívánok az esős napok előtt! Ez megint a Reggel 4, a 444 reggeli hírlevele, benne az elmúlt nap legfontosabb híreivel.

POLITIKA

A kiskőrösi fideszes homok elnyelte az ellenzéket. Mindig is jobbos környék volt ez, de 2010 előtt a Fidesz még kisebbségben volt a képviselő-testületben. Kacskaringós nyomozás után találtunk rá a város egykori ellenzékijeire, akiknek már semmi közük nincs az időközi választáson függetlenként induló jelölthöz.

Újra kordont bontottak a Karmelitánál a Momentum képviselői és aktivistái. Semjén Zsolt azt mondta, az ellenzék forrófejű gyerekeket rángat bele a kordonbontásba. A könnygázzal közelről arcon fújt 17 éves fiúra büszke az apja.

Könnygázas oszlatás a Karmelitánál a státusztörvény elleni tüntetésen május 3-án.
photo_camera Könnygázas oszlatás a Karmelitánál a státusztörvény elleni tüntetésen május 3-án. Fotó: Kristóf Balázs/444

Az új vezérkari főnök a köztévé élő adásában hamisította meg a történelmet: Böröndi Gábor szerint 1939. szeptember elsején a német-lengyel háború lokális háborúnak indult, lett volna még esély a békére.

Szijjártó bejelentette, hogy 400 milliárd forintból újabb akkugyár épül Debrecenben: a külügyminiszter szerint a kínai Eve Energy a BMW kérésére érkezett, hogy magyarországi gyárát ellássa új generációs, hengeres akkumulátorcellákkal.

HÁBORÚ

Oroszország újabb támadást indított Kijev ellen, hétfő éjjel 15 cirkálórakétát lőttek ki.

Prigozsin azt állítja, az orosz hadsereg megfenyegette, hogy hazaárulásért felelnek a Wagner zsoldosai, ha kivonulnak Bahmutból.

Putyin szerint az oroszok egységesek a Nyugattal szemben az Ukrajnáért folytatott „szent” harcban.

photo_camera Fotó: Gavriil Grigorov/AFP

KÖZLEKEDÉS

Vármegye- és országbérlet: olcsóbbá teszik a tömegközlekedést, ha már jobbá nem tehetik.

Letartóztatták Hasbullát: a világ egyik legnagyobb MMA-influenszerét és haverjait közlekedési szabálysértés miatt vették őrizetbe.

Haszbulla és haverjai a dagesztáni belügyminisztérium felvételén.
photo_camera Haszbulla és haverjai a dagesztáni belügyminisztérium felvételén. Fotó: Hasbulla/Instagram

KÜLFÖLD

Donald Trump elbukta a pert az újságírónővel szembeni szexuális erőszak ügyében, a volt amerikai elnöknek 5 millió dollárt kell fizetnie.

Elfogadták a jelentést, ami kimondja, hogy több EU-s ország (köztük Magyarország) is megsértette az emberi jogokat a kémprogramok alkalmazásával.

A Türkmenisztánban szivárgó gáz 2022-ben nagyobb részben járult hozzá a felmelegedéshez, mint az Egyesült Királyság teljes szén-dioxid-kibocsátása, pedig szakértők szerint a szivárgást könnyen meg lehetne állítani.

Az erőszakos bandák véget vethetnek a nyílt kannabisz-kereskedelemnek Christianiában: bűnbandák költöztek Koppenhága Christiana negyedébe, akik dominanciaharcot vívnak.

Mészáros Lőrinc Londonban korzózott.

photo_camera Fotó: olvasónk

MÉDIA

Egy vírusszkeptikus orvost is kitüntettek a Szent-Györgyi Albert-díjjal: a díjat szakmai zsűri és a közönségszavazás alapján osztja ki minden évben egy alapítvány, a díjazottak között van a MOK egyik megyei elnöke és a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat elnöke is.

Soros György veheti meg a csődközeli Vice médiacsoportot: a tulajdonosok hetek óta kb. 1,5 milliárd dollárért próbálják eladni, de végül a Soros Fund 400 millió dolláros ajánlata lehet a befutó.

A Vice irodaháza Kaliforniában
photo_camera A Vice irodaháza Kaliforniában Fotó: Mario Tama/Getty Images/AFP

ÉLET ÉS HALÁL

Hogyan szeressük a szexuális bántalmazókat? – kérdezték a magyar jezsuiták Ferenc pápától. A rendtársaival folytatott beszélgetésen szóba került az egyházfő életének egyik legtöbbet vitatott epizódja is, amelynek főszereplője egy magyar jezsuita volt.

András Attila SJ provinciális köszönti a pápát
photo_camera András Attila SJ provinciális köszönti a pápát Fotó: jezsuita.hu

Szijjártó Péter szerint már kiskortól el kell kezdeni magyarnak és kereszténynek nevelni a gyereket.

FOCI

Iváncsai játékos beszélget a bíróval a Budafok elleni meccsen 2023. február 8-án.
photo_camera Iváncsai játékos beszélget a bíróval a Budafok elleni meccsen 2023. február 8-án. Fotó: Bankó Gábor/444
  • BL: a Real Madrid hazai pályán ikszelt a Manchester Cityvel az elődöntő első meccsén.
  • NB III: 4 pontot levontak a középcsoportot vezető Iváncsától.

ÁLLAT

Afrikai méh
photo_camera Afrikai méh Fotó: Pixabay

Valóra vált rémálom: afrikai méhek öltek meg több embert egy buszbaleset után Nicaraguában. Egyes áldozatok testén több mint 300 méhcsípést találtak.

Varázsgomba-terápiás központ nyílik Oregonban, de nem lesz olcsó, mert a tb nem fedezi.

És mostantól ingyenes a legutóbbi Borízű Hang is.