Nagymama, miért nem szavaz ránk, kár lenne ezekért a szép unokákért…

reggel 4
június 04., 22:29

Üdvözlöm a kedves olvasókat és a Tökölön bujkáló Bill Murrayt! Tartósan árad a Duna

Ismét itt a napindító hírlevelünk (de ez csak ez egyik), benne az elmúlt 24 óra főbb híreivel, kezdésként itt is van 4 kiemelt anyag a 444-ről:

VÉLEMÉNY

Az unokád, a gyermeked halálos veszélyben forog. De még megúszhatja, tudunk segíteni, nem kerül sokba. Nem kérünk semmi mást, csak a szavazatodat. Azt muszáj, anélkül tömegsírban végzi szegény.

Békemenet: Bayer Zsolt, Semjén Zsolt, Bencsik András, Deutsch Tamás és Németh Szilárd
photo_camera Fotó: Bankó Gábor/444

A hackerbotrány bizonyos szempontból a legsúlyosabb dolog, ami Magyarországon a rendszerváltás után történt, de az Orbán-rezsimnek ez a húzása szépen illeszkedik a nyugati szövetségi rendszereket évek óta módszeresen bomlasztó politikájába.

Az ECR finn tagpártjának elnöke szerint a Fidesz Ukrajnával kapcsolatos álláspontja „egyenesen hányingert keltő”: Riika Purra nem támogatja a Fidesz felvételét az Európai Konzervatívok és Reformisták pártcsaládjába.

  • Ausztria támogatja Belgium ötletét, miszerint tovább kellene léptetni a jogállamisági eljárást Magyarországgal szemben.
  • Orbánt vagy Magyart látnák-e szívesebben miniszterelnökként – kérdezi a cég, ami korábban azt mérte, le kell-e mondania Nováknak.
  • Elkészült a békemenetes, háborús pszichózissal teli előadás paródiája: a több mint 20 perces őrületet Bányai Judit foglalta össze 30 másodpercben.
  • Orbán levélben írta meg, ki lesz elzavarva vasárnap.

BELFÖLD

A Miniszterelnökség által támogatott gyerektáborban tarthatott foglalkozást a bicskei pedofilügy másodrendű vádlottja: Kunstár Béla 2019-ben jogerősen felfüggesztett börtönbüntetést kapott négy kiskorú fiú molesztálásáért.

Szijjártó Péter szerint „a háborús őrület eluralkodott az európai vezetők körében”, „hol fizikai, hol jogi, hol politikai eszközökkel vadásznak” a „békapártiakra”, például Donald Trumpra és Robert Ficóra.

photo_camera Fotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

A Tisza Párt a közgyűlésben megmutathatja, hogyan akarnak politizálni, a győztes főpolgármesterre öt év vergődés várhat, olyan öt éve jöhet Budapestnek, amilyen még nem volt.

A fideszes Tasó László azzal próbálja lebeszélni a nyíradonyi szavazókat az egyik polgármester-jelöltről, hogy az egy beköltöző roma: szerinte az, hogy az egyik független polgármester-jelölt támogatást kapott az induláshoz, „súlyos és sokatmondó üzenet, amit értelmezni és rövid időn belül kezelni kell”.

Lázár János azt mondta, 365 napot szokott dolgozni Rogán miniszter úr, most kapott egy nap kimenőt, nagyon helyes. Egyébként több mint 50 milliós osztalékot kapott Lázár a batidai vadászkastély bevételei után, úgy volt rekordéve a cégnek, hogy csak zárt körben adják bérbe a kastélyt.

Egy az egyben pelikánná változott a gödöllői Fidesz: víz mellett élnek, hatalmas testűek, csőrszerű orruk van, csoportosan vadásznak.

Az utolsó pillanatban kiugrott a Fideszből a nyergesújfalui polgármester: már az különös volt, hogy függetlenként indult a Fidesz alapszervezeti elnöke, aki 2010 óta mindig fideszes színekben lett polgármester.

  • Harrach Péter kiposztolta a Facebookra, hogy épp gyorshajtanak, 164-gyel siettek Geszt felé, Orbánhoz.
  • Bűnügyi felügyelet alá helyezték Gyárfás Tamást.
  • Zuglói MSZP-s politikusok a Tisza Párt nevével kampányolnak.
  • Szemérmetlenül kampányolt gyerekekkel a nagykőrösi fideszes polgármesterjelölt.

GAZDASÁG

A rendszer legitimációs alapjait érintő hazugságot leplezik le ezek a gazdasági adatok: a kormány azt a szövetséget gyalázza, aminek Magyarország a történelmi felzárkózását köszönheti – elérhető az erről szóló beszélgetés Uj Péterrel.

photo_camera Illusztráció: Kiss Bence

Szenved az ipar, elmaradnak a beruházások, de a magyar gazdaság mégis kezd kijönni a gödörből.

  • Tiborcz István veszi át a strandot a Kopaszi-gáton, Flava Beach lesz a Sho Beachből.

KÜLFÖLD

Narendra Modi miniszterelnök pártja nyerte az indiai választást, de koalíciós partnerekre lesz szüksége a kormányzáshoz.

Narendra Modi
photo_camera Narendra Modi Fotó: MONEY SHARMA/AFP

A Maldív-szigetek kitiltotta az izraeli állampolgárokat: arról, hogy a tilalom mikor és hogyan léphet hatályba, egyelőre nem tudni.

Mozgósított katonák feleségei tüntettek az orosz védelmi minisztérium előtt: a nők „Kérem, hozzák haza az apámat” és „Itt az ideje, hogy a mozgósítottak hazatérjenek” feliratú táblákat tartottak.

Csehország már jövőre teljesen lejön az orosz olajról, 60 év után függetlenednek a Barátság kőolajvezetéktől.

  • Egy olasz falu 46 lakosából 30 indul a választáson.
  • A munkaerőhiány miatt kötött évi 71 millió forintos szövegírói szerződést az ausztrál Munkáspárt.
  • Letartóztatásokkal stabilizálná a valutáját a mianmari junta.

KULTÚRA

Kjartan Code utcazenész Massachusettsből, aki újranyitott egy bezárt kocsmát a 8. kerületben: tudja, hogy amit csinál, az dzsentrifikáció, de igyekszik úgy lecserélni a „kommunista vibe”-ot, hogy közben mégse változzon meg minden.

Lang Ádám (b) gólt lõ az Írország–Magyarország barátságos meccsen a dublini Aviva Stadionban 2024. június 4-én.
photo_camera Lang Ádám (b) gólt lõ az Írország–Magyarország barátságos meccsen a dublini Aviva Stadionban 2024. június 4-én. Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA
  • Elon Musk kiengedi Twitterre a pornót, de a 18 éven aluliak elől elrejtené.
  • Az Instagram már teszteli az átugorhatatlan reklámokat.
  • Elvesztette a veretlenségét a magyar válogatott.

És már ingyenes a Borízű hang is.