Micsoda olimpiamegnyitónk lehetett volna a titokban felvett kínai óriáshitelből

reggel 4
július 26., 07:09

Jó reggelt, itt a 444 napindító hírlevele, benne például olyan cikkekkel, minthogy

Hírleveleinkre feliratkozni itt lehet.

Az élet itthon

photo_camera Fotó: Hegedüs Róbert/MTI/MTVA

Magyarország már a harmadik ürügyet találta meg, hogy blokkolja az Európai Békekeret kifizetéseit az Ukrajnába küldött fegyverekért. Rácz András szerint az, hogy Ukrajna nehezebben kapjon fegyvert, egyvalakinek jó, az Ukrajna ellen harcoló Oroszországnak.

Amikor csütörtökön kiderült, hogy a magyar kormány titokban egymilliárd eurós hitelt vett fel Kínától, a Szuverenitásvédelmi Hivatal nem sietett jelezni, hogy bármi dolguk lenne ezzel. Közben már látni azt is, hogy a hivatal létezésének megalapozó törvény miatt is blokkolhat Magyarországnak járó forrásokat az EU. Ehhez képest apróság, hogy kiderült, Orbán Gáspár ad tanácsokat a honvédelmi miniszter kabinetjének. Közben a Belügyminisztérium már jelezte, átveszik Iványi Gábor egyházának intézményeit, ha kell, miközben Iványi elmondása szerint képesek lennének rendezni a tartozásukat, és erre levélben kért lehetőséget Pintértől, de a miniszter nem válaszolt.

A szerdán kihirdetett ponthatárok nyomán írtunk arról, hogy sok diáknál tévesztett a rendszer, óriási fellebbezési hullám jöhet, és megnéztük azt is, hogy mit jelent az, hogy idén sokan jelentkeztek pedagógusképzésre.

Emellett kiderítettük, hogy a gyurcsányista Nyugati Fény főszerkesztője nem egy létező személy, és véleménycikkünkben amellett érveltünk, hogy a hegyvidéki turul sorsán múlik, hogy a Kutyapárt tényleg hisz-e a demokráciában, vagy inkább meghajol az erőszak előtt.

És hír volt még itthonról, hogy

A Qubit pedig arról írt, hogy közel 25 ezer dollármilliomos él Magyarországon, de csökkenésnek indult a magyar átlagvagyon.

Tusványos

photo_camera Fotó: Kristóf Balázs/444

A fideszes erdélyi fesztivál csütörtöki programját végignézve írtunk arról, hogy beszédes, kik azok az „ellenzéki” politikusok, akik szerepelnek a rendezvényen, megírtuk, hogy Magyarország washingtoni nagykövete azt mondta az amerikai választásokról, hogy „nincs B-tervük”, és ott voltunk, amikor Hoppál Péter megpróbálta összefoglalni, mi is az a magyar kultúra. Beszámoltunk arról is, hogy Kásler Miklós ezúttal pedig arról beszélt összevissza, hogy ő bezzeg 50 fokos műtőkben végzett 10-12 órás műtéteket.

A világ

photo_camera Fotó: VALERY SHARIFULIN/AFP

Csütörtökön írtunk arról, hogy miközben Putyin és Aszad találkoztak, kínai és orosz vadászbombázók járőröztek Alaszka közelében, a Kreml közölte, hogy gyakorlati szempontból nyitottak a tárgyalásokra, ismét ablakból zuhant ki egy ismert orosz ember, és az ukrán fegyveres erők főparancsnoka arról beszélt, hogy két-háromszoros túlerőben vannak az oroszok. Magyar vonatkozású hír volt még, hogy felfüggesztette Hilarion metropolitát a magyarországi egyházmegye vezetéséből az orosz ortodox egyház.

Az Egyesült Államokban miközben Joe Biden először szólalt meg visszalépése óta, ismét megjelent egy rokona által írt könyv Trumpról, amiből kiderül, hogy a volt elnök nem egy jó ember. Kamala Harris pedig azt közölte Netanjahuval, hogy ideje befejezni a gázai háborút. Hír volt még, hogy

Olimpia

Csütörtökön megmutattuk, hogyan nézett volna ki, ha idén Budapesten lehet az olimpia, és a megnyitóünnepséget Vidnyánszky Attila és Orbán Ráhel rendezhetik.

Az igazi megnyitóünnepség csak pénteken jön (és állítólag Lady Gaga és Céline Dion is felléphet rajta, sőt, palesztinpárti szolidaritási akcióra is van esély), de így is voltak már történések: a címvédő franciáktól kikapott a magyar női kézicsapat, kiderült, hogy Nadallal játszik Fucsovics az első fordulóban, megszületett az első világcsúcs, eldőlt, hogy az olimpia után visszavonul a háromszoros Grand Slam-bajnok Angelique Kerber, hír volt, hogy egy elítélt pedofil erőszaktevő lép pályára a holland strandröplabdacsapatban a párizsi olimpián, beszámoltunk arról, hogy olimpiai csapatfotó közben kérte meg barátnője kezét az argentin kézilabdázó, és megírtuk azt is, hogy mi történt pontosan a szerdai, botrányba fulladt Argentína-Marokkó olimpiai focimeccsen.

Podcast

photo_camera Illusztráció: Kiss Bence / 444

Nők és az önvédelem témájáról szólt a Tyúkól legújabb része, Nógrádi Noá nőjogi szakértővel és önvédelmi instruktorral beszélgetve, aki tanfolyamokat és workshopokat tart, hogy a nők ne féljenek megvédeni magukat, legyenek eszközeik ahhoz, hogy kiszabaduljanak a necces helyzetekből, és magabiztosan védhessék meg a határaikat.

Kiemelt videóink