Folytatódik az orosz-ukrán háború

reggel 4
2022 február 28., 06:34

Jó reggelt! Ez a 444 reggeli hírlevele, benne az elmúlt 24 óra legfontosabb híreivel. (Minden hírlevélre itt lehet feliratkozni.) Csütörtök reggel óta tart az orosz-ukrán háború, a legfrissebb fejleményeket itt lehet követni.

4 kiemelt cikk:

1. A DIKTÁTOR HÁBORÚJA

Az orosz diktátor a védelmi miniszerrel és a hadsereg vezérkari főnökével
photo_camera Az orosz diktátor a védelmi miniszerrel és a hadsereg vezérkari főnökével Fotó: Alekszej Nikolszkij/AFP

A folyamatosan alakuló háború legfontosabb hírei röviden.

Tüzérségi találat ért egy lakóházat Harkivban, egy ember meghalt, 80-at kimentettek a romok közül. Kijev tartja magát, de Harkivban orosz csapatok harcolnak az utcákon, és egyre több a civil áldozat. Itt egy videó a megsemmisített orosz menetoszlop Harkivból, itt pedig egy másik, de megsemmisítettek egy orosz konvojt Bucsánál is. Az ukrán erők elvileg visszafoglalták a várost.

Zelenszkij arról beszélt, hogy lakónegyedeket bombáznak, Ukrajna eljárást kezdeményezett Oroszország ellen a hágai Nemzetközi Bíróságon. A Die Welt tolmácsa elsírta magát az ukrán elnök beszédének fordítása közben.

Putyin megköszönte az orosz csapatoknak a kifogástalan szolgálatot. Az ukránok szerint már több ezer orosz halott katona van. Közben az orosz diktátor már fokozott készültségre utasította az orosz nukleáris elrettentő erőket. Putyin valószínűleg nem számított ekkora ellenállásra, de eddig azért rendre megnyerte a háborúit.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.