Amilyen hülye év volt ez, olyan sok ember nevét jegyezhettük meg egy életre, ha nem felejtettük el máris

életmód
2020 december 31., 13:13

Megint jelentkezik éves gyűjtésünk azokról, akikről évek múlva nem is fogjuk tudni, hogy kicsodák voltak, de a nevük nagyon ritkán, nagy meglepetésre be fog ugrani.

Ilyen volt például 2012-ben Kalós Pál vagy Rozs Szabolcs, 2013-ban a Szegedi Picsaember vagy Dino Marsani, 2014-ben Csender Levente vagy S. Pál, 2015-ben Orgován Béla vagy Almási Kristóf, 2016-ban Erdősi Lászlóné vagy Klein Robika, 2017-ben Magomed vagy Szentesi Kálmán, 2018-ban Swaney Elizabeth vagy Zara, a szurikáta, és tavaly Dukász Magor vagy Rotyis Bálint. Ugye, hogy máris alig rémlenek?

Idén bezárkózott a világ, azt hihetnénk, alig voltak egyéni villanások a kisemberektől, de hatalmasat tévednénk: az emberek annyira ki voltak éhezve a Kis Sztorikra, hogy fürtökben lógtak a nem híres híres emberek.

Természetesen a koronavírus-világjárvány is megteremtette a maga percembereit.

A vírus sztárjai

Kovács Zoltán államtitkár, Lakatos Tibor ezredes, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetője, Müller Cecília országos tisztifőorvos, Kiss Róbert rendőr alezredes, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa és Gál Kristóf rendőr alezredes, az ORFK szóvivője az operatív törzs sajtótájékoztatója után 2020. június 17-én.
photo_camera Kovács Zoltán államtitkár, Lakatos Tibor ezredes, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetője, Müller Cecília országos tisztifőorvos, Kiss Róbert rendőr alezredes, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa és Gál Kristóf rendőr alezredes, az ORFK szóvivője az operatív törzs sajtótájékoztatója után június 17-én. Fotó: Botár Gergely/MTI/MTVA

Talán hosszú ideig velünk lesznek még, mégis idén vált országos sztárrá Lakatos Tibor ezredes és a rendőrzsargon nyelvészprofesszora, Kiss Róbert alezredes, Müller Cecília, a kézmosás nagymestere pedig jelenleg tényleg Magyarország leghíresebb embere, bár egy időre eltűnt. Ha esetleg elmúlik valamikor a járvány, sajnos kevesebbet fogjuk látni őket, de a nyunyóka ugyanaz marad.

A médiában dolgozó embereknél mindig nehéz kérdés, hogy percembereknek nevezhetők-e, hiszen az átlagos névtelen hősöknél eleve ismertebbek kicsit. Idén néhány nagy nevettetőnek mégis sikerült szinte a nulláról országos ismertségre szert tennie.

Mészáros Kata

100 nappal a megválasztása után Karácsony Gergely meghívták a közszolgálati M1-en futó Ma Estébe, de a főpolgármester nem nagyon tudott kibontakozni, mert teljesen ellopta előle a show-t egy új sztár, a műsorvezető, Mészáros Kata.

link Forrás

A Bodi, a Pali meg akinek nem jegyeztük meg a nevét

Bodolai László a régi Index utolsó állománygyűlésén 2020. július 22-én. Mögötte Szombathy Pál (balra) és Sztankóczy András.
photo_camera Bodolai László a régi Index utolsó állománygyűlésén 2020. július 22-én. Mögötte Szombathy Pál (balra) és Sztankóczay András. Fotó: Bődey János/Index

„Akkor Bodi, Pali meg te, akinek ne haragudj, de nem jegyeztem meg a nevét, menjetek el! Mi pedig maradunk.”

Ez volt az egyik utolsó mondata az Indexet szétkergető, a lap tetejére oktrojált vezetőség felé a távozó szerkesztőségnek. Bodolai Lászlóról, Szombathy Pálról és Sztankóczay Andrásról van szó, akik divatos nyári öltözékben álltak a főszerkesztőjük kirúgása miatt ultimátumot adó újságírók elé, de amit kaptak, arra nem voltak felkészülve. Azóta Bodi, Pali és az ember, akinek egy fél ország nem jegyezte meg a nevét, átadta a NER-nek az újságot. (A témában nagyot ment még Gerényi Gábor és Ződi Zsolt, illetve Balogh Ákos Gergely. Különdíj jár az egy nap után távozó Tevan Imrének.)

És persze hatalmasat taroltak idén a klasszikus kisemberek is.

A két Srí Lanka-i vendégmunkás a gyergyóditrói pékségben

Mahinda (b) és Plumal Srí Lanka-i vendégmunkások dolgoznak a Ditrói pékségben a székelyföldi Ditróban 2020. február 3-án.
photo_camera Mahinda (b) és Plumal Srí Lanka-i vendégmunkások dolgoznak a Ditrói pékségben a székelyföldi Ditróban 2020. február 3-án. Fotó: Veres Nándor/MTI/MTVA

Mahinda és Plumal Srí Lanka-i vendégmunkások januárban érkeztek a székelyföldi Gyergyóditró pékségébe dolgozni, erre elszabadult a pokol.

Kusinszki András és Csóka-Szűcs János

photo_camera Forrás: police.hu

A két férfi azzal lett országosan ismert egy rövid időre, hogy teljesen alaptalanul bevitték őket rémhírterjesztésért, egyiküket a fideszes polgármester feljelentése után.

Udvardi Péter

Az almásfüzitői Mr Wolf, az angol királynővel levelező problémamegoldó, Udvardi Péter a még épeszű Index egyik utolsó nagy dobása volt.

Németh Athina

A mentősként nyilatkozó asszonynak sikerült átvernie az MSZP-t, Korózs Lajos azóta is nyögi ennek terhét.

Vezsenyi László és Balázs József

A makói József Attila Gimnázium testnevelő tanára, Vezsenyi László úszást oktat online
photo_camera A makói József Attila Gimnázium testnevelő tanára, Vezsenyi László úszást oktat online

Veszenyi László volt a vasalódeszkás tanár, aki a diákjainak vicces videót készített, majd azzal híresült el, hogy a tankerület később lemondott vezetője, Balázs József megalázta. Ő később igazgatóhelyettes lett.

Kis Károly Zsolt

photo_camera Fotó: police.hu

A kitüntetett miskolci buszsofőr, aki elkergetett egy rablót.

Radnóti Ákos

Radnóti Ákos
photo_camera Radnóti Ákos

Győr fideszes alpolgármestere beperelt egy kommentelőt, mert az valahol azt írta róla, hogy egy fasz. Radnóti Ákos első fokon nyert, de a másodfokú ítélet a kommentelőnek adott igazat.

Osztie Zoltán

Orbán Viktor és Osztie Zoltán plébános, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének volt elnöke köszöntik egymást a KÉSZ XII. kongresszusán a Parlamentben 2019. szeptember 14-én.
photo_camera Orbán Viktor és Osztie Zoltán plébános, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének volt elnöke köszöntik egymást a KÉSZ XII. kongresszusán a Parlamentben 2019. szeptember 14-én. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

A katolikus pap hatalmasat buzizott a Hír Tv-ben, majd beleállt.

Adrián

photo_camera A celldömölki panelház Forrás: Google Street View

A srác szerelmi bánatában levetette magát 35 méterről, de pont egy kocsira esett rá, és nem lett komoly baja.

Szarka Gábor

Szarka Gábor megpróbál bejutni az SZFE Vas utcai épületébe 2020. október 8-án.
photo_camera Szarka Gábor megpróbál bejutni az SZFE Vas utcai épületébe 2020. október 8-án. Fotó: Szász Zsófia / 444

Az SZFE élére odatett gépesített lövészkancellárról, a militarizált egyetemi pedellusról még biztosan hallani fogunk, de a színművészeti élére helyezett egykori ezredes akkor is 2020 egyik nagy meglepetése volt.

David Manzheley

link Forrás

A Szájer-féle brüsszeli orgia szervezője, aki összevissza beszélt, de legalább elárulta, hogy szeret bulizni.

George Clooney

A nevesincs amerikai színész örülhet, hogy egyáltalán foglalkozik vele Szijjártó Péter. De Clooney nem adja fel, tovább támadja a magyar embereket.

Emlékezetes volt még idén a rablót megállító pizzafutár, a 90 éves északír Margaret Keenen, az első ember, akit klinikai teszten kívül élesben beoltottak koronavírus ellen, és természetesen a brüsszeli ereszcsatorna is.