Pukkanásközelben

reggel 4
2021 szeptember 21., 05:46

Jó reggelt! Marad az eddigiekhez képest hűvös, őszies idő.

4 legfontosabb hírünk most

ELŐVÁLASZTÁS

photo_camera Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

Hétfőn újraindulhatott a hétvégén rögtön leállással kezdődő ellenzéki előválasztás, mi pedig amellett, hogy egy cikkben szedtük össze, kikre lehet szavazni a következő egy hétben, megkérdeztük a sátraknál szavazókat, szerintük mi a valószínűbb: az ellenzék bénázott, ahogyan azt a kormánypárt állítja, vagy a Fidesz hekkelt, ahogyan az ellenzék mondja. Egyelőre semmilyen nyom nem utal arra, hogy valóban a kormánypárt állna a támadás mögött. Ennek ellenére több szavazónál betalált ez a narratíva, de sokan azt mondták, várjuk ki a vádaskodással a nyomozás végét.

Nyomozni várhatóan a rendőrség is fog, az előválasztáson résztvevő pártok jelezték, még ezen a héten feljelentést tesznek az előválasztás informatikai rendszerét ért hekkertámadás miatt. Bedő Dávid, a Momentum egyik politikusa hétfőn azt állította, az eddigi belsős vizsgálatok arra engednek következtetni, hogy a művelet Kínából indulhatott.

Azoknak a választóknak, akik még nem döntötték el, a körzetükben melyik egyéni jelöltre szavazzanak, segíthetnek a Partizán előválasztási vitái. A héten ismét vidéki körzetek jelöltjei mutatkoznak be a kamerák előtt.

A Szeged nagyobbik részét magába foglaló Csongrád-Csanád 1. számú választókerületet a DK-s Binszki József próbálná elhódítani a jelenlegi képviselő MSZP-P-s Szabó Sándortól. Hétfői vitájukon szóba került a hiányzó, de ezerszer megígért harmadik tiszai híd kérdése, ami a DK-s jelölt szerint a város eddigi országgyűlési képviseletének, azaz személyesen Szabó Sándornak a kudarca is. Szabó, aki állítása szerint Botka László polgármester támogatását is bírja az előválasztáson, azt állította, ő megtette, amit fideszes kormányzás alatt tenni lehetett az ügyért. Binszki szerint a szocialista képviselő túl sokat büszkélkedik a szegediek elégedettségével a város fejlődését illetően, pedig ezt inkább az önkormányzat munkája vívta ki. A teljes vita rövid videós összefoglalója először a Reggel 4-ben:

link Forrás

Ha e-mailben olvasod a hírlevelet, a videót erre a linkre kattintva érheted el.

A Szeged másik részét és a Homokhátság településeit jelentő Csongrád-Csanád 2-es körzetben induló három (Jobbik, Momentum, Mindenki Magyarországa Mozgalom) jelölt abban ugyan egyetértett, hogy nem bontanák le a kerítést. Azonban a migráció kezelésének módjáról már más az elképzelésük. A vita során többek között szó volt arról, mit gondol az ex-fajvédő jobbikos jelölt a korábbi rasszista és homofób kijelentéseiről, a Momentum jelöltje jó ötletnek tartja-e, hogy politikust nevezzenek ki a korrupcióellenes ügyészség élére, illetve, hogy Orbán Viktort és a NER-t össze lehet-e hasonlítani Hitlerrel és a Harmadik Birodalommal az MMM jelöltje szerint. A teljes vita videós összefoglalója:

link Forrás

Ha e-mailben olvasod a hírlevelet, a videót erre a linkre kattintva érheted el.

Ma, kedden kivételesen csak egy vitára kerül sor: Hódmezővásárhelyen, a Csongrád 4-es körzetben, ahonnan az egyéni választókerületében is induló Márki-Zay Péter és a DK-s Mucsi Tamás összecsapásával jelentkezünk délután 5-kor.

Márki-Zay miniszterelnök-jelölti kampányára persze több figyelem irányul, hála az olyan fiaskóknak, mint a hétfői, amikor a politikust kirakták egy debreceni étteremből, ahol éppen fórumot tartott. A hely ügyvezetője a lapunkhoz eljuttatott közleményében azt írta, Márki-Zayék "nem rendeltetésszerűen" használták a helyiséget, éttermük pedig eddig sem adott helyet politikai eseménynek.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.