Ufót látott a jeti?

reggel 4
2023 február 14., 04:09
link Forrás

Jó reggelt! MAGYARORSZÁGON NINCS VALENTIN-NAP. BÁLINT-NAP VAN!

Ez itt újra a Reggel 4, a 444 reggeli hírlevele (nem az egyetlen), az elmúlt 24 óra legfontosabb híreivel, anyagaival. Előtte itt van 4 kiemelt cikk a címlapról:

POLITIKA

Soha nem látott toborzókampányba kezd a magyar honvédség, ami ma már állítólag nem tetűfészek, hanem high tech erő. És ezt meg is akarják mutatni a kevésbé gyíkvállú fiataloknak. Katonaviselt riporterünk laposkúszásban tekintette meg, hogyan sikerült a high tech átállás.

photo_camera Fotó: Bankó Gábor/444

A Becsület napján tucatnyi ember követte a városban azokat, akiket felfegyverkezve megvertek, de egyelőre csak 4 elkövetőt sikerült elfogni. A rendőrség példátlannak nevezte a támadássorozatot, és meglepte őket, mennyi nő lehet az elkövetők között. Videó a viperás antifasiszták elfogásáról.

Hogyan nyerjük meg utólag a mohácsi csatát, és miért fasisztoid hozzáállás, ha a történettudományt azért műveljük, hogy a nemzetet szolgáljuk vele, és ez minden más referenciapontot felülír? Ilyen volt Ungváry Krisztián történelemsorozatának első része.

GAZDASÁG

Nemcsak rengeteg alapélelmiszer, a pizza is Magyarországon drágult leginkább az egész Európai Unióban. Az Európai Bizottság szerint idén nálunk még nagyobb lesz az infláció, mint tavaly. EU-s összevetésben alig költ Magyarország rezsivédelemre, GDP-arányosan csak két ország van mögöttünk.

photo_camera Grafika: Tbg

Megkapta a bővítési engedélyt a gödi Samsung-gyár, és megkapta a környezethasználati engedélyt a debreceni akkumulátorgyár is. Áder János szerint a debreceniek megnyugodhatnak, nem lesz baj a vízzel.

HÁBORÚ

A NATO főtitkára már látja az orosz offenzíva kezdetét. Putyin és az orosz kommunisták pártvezére is biztos a győzelemben.

Közben Szijjártó Péter Minszkben a Szjarhej Alejnyik belarusz külügyminiszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján azonnali tűzszünetet és béketárgyalásokat sürgetett. Szvjatlana Cihanouszkaja, a külföldre menekült fehérorosz ellenzéki vezető elítélte Szijjártó látogatását. Bencsik András fideszes megmondóember viszont a minap a Hír Tv-n bevallotta, hogy az oroszoknak drukkol.

photo_camera Fotó: Szijjártó Péter/Facebook

Egy videó szerint a Wagner orosz zsoldosai újabb árulót fogtak el és vertek agyon pöröllyel.

Moldova elnöke szerint Oroszország külföldi szabotőrökkel akarja megdönteni az ország vezetését, egy putyinista bábkormányt akar az ország élére állítani, hogy bevonja az országot az Ukrajna elleni háborúba.

KÜLFÖLD

A Fehér Ház bejelentette, hogy nem földönkívülieket lőttek le Amerika fölött. De akkor mik ezek az azonosítatlan repülő tárgyak? A kínai külügyminisztérium szerint az USA az elmúlt egy évben több mint tízszer repült léggömbökkel Kína légterébe.

photo_camera Fotó: CHASE DOAK/AFP

A törökországi-szíriai földrengésnek már több mint 35 ezer áldozata van. Egy török nő felidézte, hogyan élt túl négy napot a romok alatt újszülött fiával karjai közt: Nekla koromsötétben, por és törmelék közt tartotta magában a lelket, és várta a segítséget. Még 178 órával a földrengés után is kimentettek egy lányt a romok alól.

Bosszúból kutyaszart kent egy kritikus arcára a hannoveri balett-társulat díjnyertes igazgatója.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.