Ösmerős orcák – az év percemberei

Lezárt tartalom a Kör tagjainak életmód
2021 december 29., 09:01
comments 2

Egy évtizede gyűjtjük minden évben azokat, akikről már a felbukkanásukkor sejtjük, hogy évek múlva nem is fogjuk tudni, kicsodák voltak, de a nevük nagyon ritkán, nagy meglepetésre be fog ugrani. Például:

 1. 2012-ben Kalós Pál vagy Rozs Szabolcs,
 2. 2013-ban a Szegedi Picsaember vagy Dino Marsani,
 3. 2014-ben Csender Levente vagy S. Pál,
 4. 2015-ben Orgován Béla vagy Almási Kristóf,
 5. 2016-ban Erdősi Lászlóné vagy Klein Robika,
 6. 2017-ben Magomed vagy Szentesi Kálmán,
 7. 2018-ban Swaney Elizabeth vagy Zara, a szurikáta,
 8. 2019-ben Dukász Magor és Zente SMA 1 baby,
 9. vagy tavaly Udvardi Péter és David Manzheley.

Hölvényi György

photo_camera Hölvényi György az Európai Parlament plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Egész Európa szeme a KDNP-s európai parlamenti képviselőn van, mióta a fideszes EP-képviselők távoztak az Európai Néppárt frakciójából, de Hölvényi György egy nagyon komoly vállalással ott maradt az ellenséges területen. A kereszténydemokrata politikus szerint egyébként Európában nincs vallásszabadság.

Petry Zsolt

photo_camera Petry Zsolt a Hertha BSC kapusedzője. Fotó: Britta Pedersen/dpa via AFP

A Hertha Berlin kapusedzőjét azután bocsátotta el a csapat, hogy a Magyar Nemzetnek nyilatkozva nemcsak Gulácsi Pétert bírálta, amiért az kiállt a szivárványcsaládok mellett, hanem beszélt a kontinens erkölcsi leépüléséről is, mivel „rettentő sok bűnöző lepte el Európát”. „Szeretném hangsúlyozni, hogy nem vagyok sem homofób, sem idegengyűlölő. Nagyon sajnálom a bevándorlási politikával kapcsolatos nyilatkozatomat, és elnézést szeretnék kérni mindazoktól, akik nálunk keresnek menedéket és akiket megsértettem” – mondta később.

Gulyás László

photo_camera Fotó: M5/Youtube

A szegedi történész oktató, akit a hallgatók bepanaszoltak a rasszista és szexista kijelentései miatt, levelet írt a hallgatóknak, amiben a Sztálin és Rákosi alatti ifjú kommunistáknak nevezte a sunyi besúgókat, majd felszólította őket, hogy akinek nem tetszik, az adja le az órát. Az egyetem végül meghozta a szükséges munkáltatói lépéseket.

Franziska Tschinderle

photo_camera Fotó: M1 Híradó

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

 1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
 2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
 3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt