Új háborúk: Újbudán, az iskolákban és a gyepen

reggel 4
2022 december 02., 05:06

Jó reggelt! Erről van szó:

link Forrás

Ez a 444 reggeli hírlevele, itt lehet feliratkozni arra, amire lehet.

De lőtte ismételt szolgálati közlemény:

Itt valaki tutira be fog ugatni neked! Kaotikusnak, szőrösnek és nyálasnak ígérkező eseményen találkozhatsz 444-esekkel, és szerezhetsz be egy tökéletes, ráadásul egyedi karácsonyi ajándékot. Gyere el szombaton a Margit-szigetre a háziállatoddal, és Szily László lerajzolja neked!

4 cikk a 444-ről:

GAZD.-POL.

photo_camera Fotó: DURSUN AYDEMIR/Anadolu Agency via AFP

Itt a helyreállítási, 600 oldalas terv: ingyen notebook a tanároknak és a diákoknak, szélesebb hatáskör a háziorvosoknak.

Drágább, de jobb ellátást hozhat az idős betegeknek, ha elveszik a kórházaktól az „elfekvőket”: a téma szakértője szerint jó az irány, de a mélyreható változáshoz pénz kellene, ami most nincs.

Újbuda DK-s polgármestere válaszolt a Molnár Gyula kinevezése ellen tiltakozó képviselőknek, László Imre szerint „a kabinetfőnök személye soha, sehol nem volt politikai kérdés”. A Momentum és a DK nagy összefeszülésének előjátéka lehet az Újbudán kirobbant konfliktus.

PROP.

photo_camera Illusztráció: Kiss Bence/444

A Megafon alapítójának nevezett Kovács István képes volt mikrofonba mondani, hogy: „Tök őszintén mondom, hogy nincsen semmilyen formális kapcsolat semmilyen politikai erővel, sem szervezeti, sem finanszírozási ügyekben.” Az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója panaszkodott is, hogy a jobboldali sajtóban nem eleget, és nem elég pozitív felhanggal írtak róluk.

Rejtőzködő óvodások (4. riportterv, 3. vázlat): amíg a kormányzati spórolás miatt az állami iskolákban 18 fokban kénytelenek fagyoskodni a magyar emberek és asszonyok gyerekei és lányai, addig az önkormányzati óvodákban rejtőzködő luxusóvodások dőzsölhetnek a meleg radiátoroknál.

Felállt az Integritás Hatóság mellett működő Korrupcióellenes Munkacsoport: a testület 21 tagú, ebből tíz tagot az állami szervek delegáltak, tízet pedig pályázati úton választottak ki a nem-kormányzati szereplők közül.

Korányi Dávid szerint az Action for Democracynek nincs kapcsolata sem a szabadkőművesekkel, sem a CIA-val, az amerikai Kongresszussal vagy Soros Györggyel.

OKT.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Országszerte ülősztrájkokkal, polgári engedetlenséggel, munkabeszüntetéssel kezdték a decembert több iskolában. Legalább 65 iskolában tiltakoztak csütörtökön, ma nem lesz tanítás a Kőbányai Szent László Gimnáziumban sem, annyi tanár engedetlenkedik, és a diákok lezárják az Eötvös bejáratát, a Karinthy tanárai pedig a tankerülethez vonulnak.

30 pedagógus kapott levélben figyelmeztetést – hogy ha még egyszer polgári engedetlenségben vesznek részt, őket is kirúghatják –, ebből 14 a Fazekas gimnáziumban tanít.

Lehet pert indítani a kirúgott tanárok és a tanárhiány miatt, ugyanis sérti a tanulók oktatáshoz való jogát, ha nincs elég tanár az iskolákban.

  • A Történelemtanárok Egylete petíciót indított az elbocsátott pedagógusok visszahelyezésére.

HÁB.

photo_camera Fotó: Karen Minaszjan/AFP

Két orosz inkább átkelt a Bering-szoroson, hogy megússzák a besorozást: Alaszkába menekültek, most Washington államban várnak a menedékjogi határozatra.

Franciaország támogatja, hogy különleges bíróságot állítsanak fel Putyinék elszámoltatására: Oroszország nem írta alá a Nemzetközi Büntetőbíróságról szóló szerződést, így a hágai bíróság nem rendelkezik joghatósággal az ügyben.

A madridi ukrán nagykövetség után a spanyol miniszterelnök is kapott levélbombát, fennakadt a biztonsági ellenőrzésen. A spanyol védelmi miniszter és az amerikai nagykövetség is célpontja volt a kiküldött levélbombáknak.

KÜLF.

photo_camera Fotó: ANTHONY WALLACE/AFP

Megfenyegette az EU a Twittert, hogy ha nem moderálnak szigorúan, az unió betilthatja az alkalmazást.

Szlovákiában befagyasztották az áram lakossági árát: jövőre a gáz és a távfűtés lakossági ára 15 százalékkal emelkedik, az áram ára viszont nem változik.

FOC.

Japánok ünneplik második – talán szabálytalan – góljukat
photo_camera Japánok ünneplik második – talán szabálytalan – góljukat Fotó: JEWEL SAMAD/AFP

Lukakunak semmi sem sikerült, Belgium kiesett, Marokkó megverte Kanadát, és ezzel csoportelső, Németország megint kiesett, Japán a németek után a spanyolokat is megverte. A szerdai meccsnapról itt, a csütörtökiről itt írtunk.

KULT.

Vörös róka (Vulpes vulpes) a Pest megyei Pomáz környékén 2021. február 15-én.
photo_camera Vörös róka (Vulpes vulpes) a Pest megyei Pomáz környékén 2021. február 15-én. Illusztráció: Kovács Attila/MTI/MTVA

Betilthatják Romániában a csíki sörösök által forgalmazott medveürülék-konzervet, miután a fogyasztóvédelmi hatóság felfigyelt a „bio kézműves termékre”.

Elfoglalt egy róka egy budapesti útkereszteződést, sőt megfutamította a rókavadász kutyákkal érkező újságírót is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.