Genderőrület helyett tacepaokat!

reggel 4
augusztus 07., 00:08

Jó reggelt! Ez megint a 444 reggeli hírlevele, benne – egy darabig, a nyári szünetekre való tekintettel – az elmúlt 2 nap legfőbb anyagaival. (A hírleveleinkre itt lehet feliratkozni.)

BELFÖLD

Hivatali visszaélés gyanúja miatt nyomoznak Pokorni Zoltánnal kapcsolatban: az önkormányzat szerint nincs ügy, Marika néni nem munkaidőben takarít Pokorninál, és tisztességes óradíjat kap.

Pokorni Zoltán
photo_camera Pokorni Zoltán Fotó: Németh Dániel/444

Gyurcsány Ferenc szerint Magyar Péter áruló, a DK-alapító Leel-Őssy Gábor pedig azt üzente Gyurcsánynak: „Lószart, mama!”

KULTÚRA

A Mandiner szerint ha már a rovásírást lecseréltük „a magyar nyelv leírására alkalmatlan latin betűkre”, most igazán megtanulhatnánk a kínai jeleket is, és itt az ideje „magunk mögött hagyni ezt a nyugati vircsaftot, és visszatalálni a keleti gyökerekhez”.

Orbán Viktor és Hszi Csin-ping kínai elnök  2024 júliusában Pekingben
photo_camera Orbán Viktor és Hszi Csin-ping kínai elnök Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher/MTI/MTVA

Perel a diák, akinek eltűnt a bizonyítványa az E-felvételiből: Zs.-nek törlődött az egyik bizonyítványa a rendszerből, és hiába küzdött az Oktatási Hivatallal, nem ment semmire. Végig azt kommunikálták, ő nem töltötte fel/ő törölte ki. De az igazi csavar az, hogy az OH szerint feltöltés után senki nem tud dokumentumot törölni.

A Belügyminisztérium befejezte az egyeztetést az iskolai mobilhasználatról, és közben társadalmi egyeztetést indított: újraszabályozná a tanárok számonkérését és telefonhasználatát, közben közel 3000 betöltetlen tanári állás van még a tanévkezdés előtt.

GAZDASÁG

Napi 53 milliárd forintot hagytunk a boltokban júniusban, de még ez is kevés: ezzel az összeggel és adatokkal a kormány sem lehet elégedett, a háztartások ugyanis nem úgy viselkednek, ahogy azt várták volna. Az NGM erre akkorát örvendezett a kiskereskedelmi adatoknak, amit a valóság egyáltalán nem indokol. Közben a román minimálbér villámgyorsan hagyta le a magyart.

photo_camera Fotó: Lakatos Péter/MTI/MTVA

A Frei kávézólánc 17 éve árul növényi zsír alapú habot tejszín néven: az ügyben egy tiktoker bejelentése után vizsgálat indult, a Café Frei elismerte, hogy hibáztak és átírják a kávélapokat.

Július vége óta 90 millió forint gyűlt össze Iványi Gáboréknak, akik azután indítottak gyűjtést, hogy a NAV inkasszálta az egyesületet működtető Magyar Evangéliumi Testvérközösség bankszámláit.

Az ukrán állami olajvállalat szerint nem csökkent a Magyarországra érkező olaj mennyisége a Lukoil elleni szankciók bevezetése óta.

KÖZLEKEDÉS

Új rekord a MÁV-nál, hogy a csigajelmezes vonalon 4529 percet késtek a vonatok júliusban: az eddigi csúcs 2985 perc volt Mátészalka és Debrecen között.

Két retro festésű M44-es BoBó dízelmozdony vontatta személyvonat halad a MÁV balatoni retro hétvégéjén Balatongyöröknél 2024. július 6-án.
photo_camera Két retro festésű M44-es BoBó dízelmozdony vontatta személyvonat halad a MÁV balatoni retro hétvégéjén Balatongyöröknél 2024. július 6-án. Illusztráció: Máthé Zoltán/MTI/MTVA
  • Újra vizsgálja a Wizz Airt a Gazdasági Versenyhivatal, pedig nincs egy hete, hogy a GVH 308 millió forintra büntette a légitársaságot.
  • A hónap közepétől nagyot drágul a gyorshajtási bírság, a legnagyobb bírság 468 ezer lesz, a legkisebb 50 ezer forint.

KÜLFÖLD

Irán erkölcsi kötelességének tartja, hogy visszavágjon Izraelnek, az izraeli külügyminiszter szerint Irán Szijjártóval üzente meg, hogy támadni készül.

Neonáci csoportok, Andrew Tate és Nigel Farage fűtik a brit zavargásokat, és ehhez az X asszisztál nekik: az Egyesült Királyságban napok óta erőszakos tüntetések vannak – több száz letartóztatottal – olyan posztok felhívására, amikből egy szó sem igaz.

photo_camera Összecsapás Manchesterben. Fotó: Andy Barton / SOPA Images/Andy Barton / SOPA Images via Re

A heves összecsapások után lemondott és helikopterrel menekült Indiába a bangladesi miniszterelnök.

Elsírta magát, amikor megtudta, hogy a szülei valójában orosz kémek: az orosz kémpár gyerekei a múlt heti fogolycsere után tudták meg, hogy ők igazából nem is argentinok.

SPORT

Imane Helif azt kérte, hagyják abba a zaklatását, mert egy ilyen támadássorozat tönkreteheti az embert. Ezzel szemben a MOB elnökét az lepte meg, milyen ellenséges légkör fogadta Hámori Lucát.

Közben zavarosan magyarázkodik az ügyében a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség: az oroszok által irányított szervezet vezérigazgatója szerint kromoszómát teszteltek, az elnök szerint tesztoszteront. Orbán Viktor továbbra sem elégszik meg az aranynál kevesebbel, kivéve ha meglovagolhatja a genderőrületet: eddig csak azoknak gratulált, akik első helyen végeztek, majd egy sántító történelmi hasonlattal dicsérte Hámori Luca 5. helyét.

photo_camera Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

A magyar olimpiai sikerek ritkán születnek olyan sportágakban, amiket a világon sokan néznek, és nem csak négyévente az olimpiákon: hogyan érhetett célba negyedikként Vas és Valter is a nagyon speciális körülmények közt rendezett mezőnyversenyen?

Virth Balázs szerint Milák Kristófnak új impulzusokra és új edzőre van szüksége. Hosszú Katinka élesen nekiment az Úszószövetség vezetésének azért, ahogy Milákkal bántak.

Hosszabbításban kikapott a svédektől, így nem jutott az elődöntőbe a magyar női kézilabda válogatott, pedig 15 másodperccel a rendes játékidő vége előtt még vezetett. És nem jutott a négy közé a női vízilabda válogatott sem.

Kiemelt videóink