Lehetetlen nem nevetni

reggel 4
2021 december 17., 06:32

Jó reggelt! A hétvégén változékony időre számíthatunk, bár én az ilyen időre már egyáltalán nem számítok.

4 cikk, amiről kár lenne lemaradni:

Ez a 444 reggeli hírlevele, de van több is.

A HAZA

Mészáros Lőrinc a miniszterelnök 2019-es évértékelőjén.
photo_camera Mészáros Lőrinc a miniszterelnök 2019-es évértékelőjén. Fotó: Botos Tamás/444

Mészáros Lőrinc azt mondta, hogy „a lehetetlennek tűnő dolgok is valósággá válhatnak”. A dollármilliárdos felcsúti 100 milliós támogatásával jutott új tűzoltóautóhoz a bicskei tűzoltóság. Bár az ajándékot az újnemesember adta, ez minden magyar adófizető közös érdeme.

A Fidesz a közmunkástól a nyugdíjasig ezermilliárdokat oszt szét: Orbán Viktor a fiataloknak, a nyugdíjasoknak, a családosoknak, a vállalkozóknak és a közmunkásoknak is több pénzt ad még a választás előtt, igaz, a költségvetési hiány az egekbe nő ettől.

Elkezdték levagdosni Tóth Csaba csápjait Zuglóban: a hírhedt képviselő előválasztási bukása óta a korábbi támogatói is szembefordultak vele, az átrendeződés a NER helyi ingatlanprojektjeinek is betehet.

A korrupciógyanúba keveredett fideszes Völner Pál lemondott a Mahosz éléről is. A hajósok 2015-ben választották meg elnöküknek, főleg a lobbizási képességeiben bíztak.

Rákay Philip remegő hangon telefonált be Bolgár György műsorába: a fideszes facebookozó elárulta, hogy mire gondolt, amikor a felhergelt követői elé dobta Fekete-Győr András apáskodó képét, majd mélyen elszomorodott a közbeszéd állapotán.

1,3 milliárd forintért ad el ingatlanokat a belvárosi önkormányzat, az ellenzék szerint „valódi versenynek nyoma sincs, minden lezongorázva, a fideszes kerületvezetés a látszatra sem ad”.

A tatabányai Fidesz elérte, hogy betiltsák a lakosság tájékoztatását. Az önkormányzat most hónapokig nem adhat hírt saját munkájáról a szokásos módokon.

Miközben Bige László árai ellen kampányol a kormány, minden piaci szereplőnél hasonló az áremelkedés, a Lázár János-féle Ménesbirtok például Csányi Sándor cégétől veszi a műtrágyát, de annak is duplájára ment az ára.

A MÁSIK HAZA

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.