1000×444

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
január 12., szerda 6:06

Jó reggelt kívánok (Feri bátyám!) ezen a hideg, szerdai napon. Az egyik legfontosabb hír, hogy Áder János kitűzte a választás napját: április 3-án lesz, így február 12-től indul a hivatalos kampány. Négy másik, fontosabb cikkel kezdünk:

Erre és a többi hírlevélre itt lehet feliratkozni.

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY

A Lakmusz munkatársai (balról jobbra): Diószegi-Horváth Nóra, Erdélyi Péter, Zöldi Blanka és Neuberger Eszter Fotó: Botos Tamás/Lakmusz

A 444-gyel együttműködve elindult a Lakmusz, ami megnézi, milyen tények vannak az állítások mögött.

Kezdésként bemutatták, hogy a Fidesz félrevezető statisztikákkal harcol a nyugati „nemátalakító műtétek őrülete ellen”: úgy állítanak be brit, svéd és spanyol adatokat, mintha ezekben az országokban gyerekek tömegeit operálnák ellenkező neművé, miközben a műtéteket nem is lehet kiskorúakon elvégezni.

Hammer Ferenc szociológus pedig arról írt, hogy nemcsak a Twitter és Trump óta léteznek álhírek, már a demokratikus Magyarország első 3 éve is sok példával mutatja az igaz és a hamis csűrcsavaros viszonyát..

BELFÖLDI HÍREK

Jelenet a Pozsonyi csatából

Kiderült, mi zajlott az ellenzéki előválasztás színfala mögött: az aHang csapata forgatott filmet a terheléses támadások visszaveréséről, a sok ezer aktivista koordinálásáról és a két lerobbanó autóról, amik miatt majdnem kudarcba fulladt a szavazás.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt