1000×444

reggel 4
2022 január 12., 06:06

Jó reggelt kívánok (Feri bátyám!) ezen a hideg, szerdai napon. Az egyik legfontosabb hír, hogy Áder János kitűzte a választás napját: április 3-án lesz, így február 12-től indul a hivatalos kampány. Négy másik, fontosabb cikkel kezdünk:

Erre és a többi hírlevélre itt lehet feliratkozni.

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY

photo_camera A Lakmusz munkatársai (balról jobbra): Diószegi-Horváth Nóra, Erdélyi Péter, Zöldi Blanka és Neuberger Eszter Fotó: Botos Tamás/Lakmusz

A 444-gyel együttműködve elindult a Lakmusz, ami megnézi, milyen tények vannak az állítások mögött.

Kezdésként bemutatták, hogy a Fidesz félrevezető statisztikákkal harcol a nyugati „nemátalakító műtétek őrülete ellen”: úgy állítanak be brit, svéd és spanyol adatokat, mintha ezekben az országokban gyerekek tömegeit operálnák ellenkező neművé, miközben a műtéteket nem is lehet kiskorúakon elvégezni.

Hammer Ferenc szociológus pedig arról írt, hogy nemcsak a Twitter és Trump óta léteznek álhírek, már a demokratikus Magyarország első 3 éve is sok példával mutatja az igaz és a hamis csűrcsavaros viszonyát..

BELFÖLDI HÍREK

Jelenet a Pozsonyi csatából
photo_camera Jelenet a Pozsonyi csatából

Kiderült, mi zajlott az ellenzéki előválasztás színfala mögött: az aHang csapata forgatott filmet a terheléses támadások visszaveréséről, a sok ezer aktivista koordinálásáról és a két lerobbanó autóról, amik miatt majdnem kudarcba fulladt a szavazás.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.