A háború új szintre érkezett el

Lezárt tartalom a Kör tagjainak reggel 4
2022 november 16., 04:37

Jó reggelt! Ez itt újra a 444 reggeli hírlevele (itt feliratkozható mind), folytatom a tegnapit. Ha minden igaz, holnap már eshet a hó az Északi-középhegységben.

De mindennél fontosabb, hogy az oroszok előbb Kijevet lőtték, két épületet is eltaláltak a rakéták, majd rakétatalálat miatt leállt a Barátság kőolajvezeték. Sőt, két ember meghalt a NATO-tag Lengyelországban, amikor az ukrán határhoz közeli Przewodów városban rakéta csapódott egy gabonaszárítóba. Orbán Viktor összehívta a Védelmi Tanács ülését a Karmelita kolostorba. A lengyel kormány szerint orosz rakéta csapódott be, az elnök szerint még nincs döntő bizonyíték. Joe Biden óvatosan nyilatkozott. Most életbevágó, hogy katonai támadásnak tekinti-e a NATO a Przewodówra hullott rakétákat.

A HÁBORÚ LEGFRISSEBB HÍREIT ITT KÖZVETÍTJÜK.

photo_camera Przewodów határa szerdán hajnalban. Fotó: ARTUR WIDAK/Anadolu Agency via AFP

Volodimir Zelenszkij a békekötésről beszélt a G20-as országoknak, az ukrán elnök szerint Oroszországnak háborús kompenzációt kell fizetnie. Ursula Von der Leyen a G20-csúcson elítélte Oroszországot a földgáz elégetéséért, Biden viszont nem vett részt az első estén rendezett gálavacsorán.

A budapesti amerikai nagykövet azt mondta, aggódik, amikor Moszkva Kijevet rakétázza, Szijjártó meg közben a Gazprom központjába repül.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt