A háború új szintre érkezett el

reggel 4
2022 november 16., 04:37

Jó reggelt! Ez itt újra a 444 reggeli hírlevele (itt feliratkozható mind), folytatom a tegnapit. Ha minden igaz, holnap már eshet a hó az Északi-középhegységben.

De mindennél fontosabb, hogy az oroszok előbb Kijevet lőtték, két épületet is eltaláltak a rakéták, majd rakétatalálat miatt leállt a Barátság kőolajvezeték. Sőt, két ember meghalt a NATO-tag Lengyelországban, amikor az ukrán határhoz közeli Przewodów városban rakéta csapódott egy gabonaszárítóba. Orbán Viktor összehívta a Védelmi Tanács ülését a Karmelita kolostorba. A lengyel kormány szerint orosz rakéta csapódott be, az elnök szerint még nincs döntő bizonyíték. Joe Biden óvatosan nyilatkozott. Most életbevágó, hogy katonai támadásnak tekinti-e a NATO a Przewodówra hullott rakétákat.

A HÁBORÚ LEGFRISSEBB HÍREIT ITT KÖZVETÍTJÜK.

Przewodów határa szerdán hajnalban.
photo_camera Przewodów határa szerdán hajnalban. Fotó: ARTUR WIDAK/Anadolu Agency via AFP

Volodimir Zelenszkij a békekötésről beszélt a G20-as országoknak, az ukrán elnök szerint Oroszországnak háborús kompenzációt kell fizetnie. Ursula Von der Leyen a G20-csúcson elítélte Oroszországot a földgáz elégetéséért, Biden viszont nem vett részt az első estén rendezett gálavacsorán.

A budapesti amerikai nagykövet azt mondta, aggódik, amikor Moszkva Kijevet rakétázza, Szijjártó meg közben a Gazprom központjába repül.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.