A név, amit Orbán nem mond ki

reggel 4
2021 december 22., 06:23
comments 2

Jó reggelt! Birodalmi híreink vannak. Például rögtön az, hogy Rényi Pál Dániel Győzelmi kényszer című, Orbán Viktor futball- és hatalommániájáról szóló könyve 12. lett a Könyves Magazin 2021-es toplistáján, és még kapható.

4 kiemelt cikk a patinás weboldalunkról:

Ez a 444 reggeli hírlevele, erre és a többire itt lehet feliratkozni.

A PASAS

Orbán Viktor idén már másodszor szánta rá magát, hogy újságírói kérdésekre válaszoljon. Itt jelentette be, hogy a Fidesz Novák Katalint jelöli köztársasági elnöknek. Azt mondta, a Völner-ügynek csak a bírósági tárgyalás után lesznek következményei rá vagy Varga Juditra nézve. Azt elismerte, hogy tudatosan nem hajlandó kimondani Márki-Zay Péter nevét, viszont a több mint 3 órás sajtótájékoztató alatt csak egyszer sorosozott. Pár percben foglaltuk össze a lényeget.

link Forrás

A Sinopharm engedélyezésével kapcsolatban Orbán olyan ENSZ-papírra hivatkozott, ami csak hónapokkal később született meg, és azt is állította, hogy a kínai a legjobb vakcina, pedig ennek nincs tudományos alapja. A kórházi adatokkal kapcsolatban pedig olyan tanulmányokat ajánlott, amiket nem ismerhet a nyilvánosság.

Rényi Pál Dániel arról írt, hogy kommunikációban mérik a teljesítményt a negyedik Orbán-kormányban. Ha kell, egymásnak is nekifeszülnek a miniszterek, hogy a nyilvánosságban bizonyítsák rátermettségüket. Novák Katalin államfői jelölésében nagy szerepe volt annak, hogy sikeresen építette fel a mintaszerű fideszes családanya imázsát. Alig három hónappal a választás előtt a kampánygépezet már katonás rendben pörög, mert „minden áldott napot meg kell nyerni”.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.