Oltás és bökés

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
január 17., hétfő 6:33

Jó napot kívánok ezen a hideg, szeles hétfő reggelen. Ez a 444 reggeli hírlevele, amire a többi hírlevéllel együtt itt lehet feliratkozni. Összefoglalom, miről volt szó a hétvégén és azóta a 444 hasábjain, de előtte az év eddigi legfontosabb híre, amiről minden magyarnak tudnia kell:

a miniszterelnök 13 év után újra nyilvánosan vágott disznót, a Facebook-oldalára kikerült a videó, amin mulatós kormánypropagandára feldolgoz egy disznót és pálinkázik.

Mihálffy Béla és Orbán Viktor bedob egy felest 2022. január 16-án Fotó: Orbán Viktor/Facebook

Orbán Viktor egyébként az angol nyelvű honlapja szerint a disznóvágás mestere:

Forrás: primeminister.hu

Ez pedig 4 kiemelt cikk a 444-ről:

COVID

Fotó: MAXYM MARUSENKO/NurPhoto via AFP

Merkely Béla szerint az új koronavírus-fertőzéseknek már csak 20-30 százaléka deltás, vagyis 70-80 százalék omikron, ami miatt sorra dőlnek ki a tanárok és a diákok országszerte.

Az omikron enyhébb tüneteket okoz, de olyan gyorsan terjed, hogy túltelítődhetnek a kórházak, és most nem a negyedik oltás a fontos, hanem az első három – latolgattak szakértő arról, mit hozhat az ötödik hullám. Még vizsgálják, hogy kiknek javasolják a negyedik oltást.

A szakdolgozói kamara szerint közben szenved a magyar egészségügy a szakemberhiány miatt, sokan távoztak, a maradók 168 helyett 200-220 órában dolgoznak.

Ausztriában februártól kötelező lesz a védőoltás a felnőtteknek: az osztrák parlament csütörtökön szavazhat a törvényről, ami nem vonatkozik a várandós nőkre és azokra, akik orvosi okokból nem kérhetik a védőoltást.

A járvánnyal összefüggésbe hozott hajhullás tömegeket érint, de a telogén effluviumnak nevezett állapot nem covidspecifikus, sokan korábban is áteshettek rajta egy-egy lázzal járó betegség után.

BELFÖLD

Nemrég a 444 birtokába jutott a „Schadl–Völner-ügy” nyomozati irata, megjelent az 1734 oldalas irat alapján készülő cikksorozatunk első része. Schadl Györgyöt sokan keresték, hogy segítsen a jogi diplomájukhoz szükséges vizsgák letételében, ő pedig segített a végrehajtóknak, a végrehajtók hozzátartozóinak és a fontos embereknek, például Völner Pálnak vagy Rogán Antal kabinetfőnökének, Nagy Ádámnak.

Orbán Viktor bizalmi embere, Bíró Marcell teljhatalmat kapott a bírósági végrehajtói pályázatok elbírálásában. A Völner-ügy miatt kellett átírni a pályáztatási szabályokat.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt