Németh Szilárd 50 hazugsága

POLITIKA
2017 október 05., 08:31
  • A Fidesz alelnöke és frakcióvezető-helyettese a kormánypárt legnagyobb hivatalos hablatyolója Kósa Lajos miniszter mellett. De kár lenne annyival elintézni, hogy mindig csak összevissza beszél. Németh Szilárd ugyanis pontosan tudja, mit csinál, a kormány főbb üzeneteit sulykolja tévékben, sajtótájékoztatókon és a Facebook-oldalán is.
  • Ahogy a fideszes médiabirodalomról szóló cikkünkben írtuk: „Miniszterként Rogán hetente tart eligazításokat az aktuális kommunikációs irányokról, a médiában használandó kulcsszavakról, panelekről a kormánypárt beszélő fejeinek – köztük Kósa Lajos Fidesz-frakcióvezetőnek, Németh Szilárd Fidesz-alelnöknek vagy a KDNP-s Hollik Istvánnak –, a kormánypárti média tartalomfelelőseinek és a fideszes elemzőknek is.”
  • Németh Szilárd szerepe szerint növeli a zajt, közben pedig rendre hatalmasakat hazudik. Nem csak téved, nem véletlenül pontatlan, hanem állami pénzén tudatosan hazudik a választópolgároknak. Hogy érzékeltessük, mennyire lehet a szavára adni, összegyűjtöttük ötven kijelentését, ami úgy, ahogy volt, hazugság.

1. „Szoci kacsa vagy provokáció”, hogy parkolót szeretnének csinálni a Budapest Park területén

A Fidesz alelnöke és jó barátja Bácskai János fideszes ferencvárosi polgármester is hazudtak, ugyanis jegyzőkönyv őrizte meg, hogy Bácskai azt mondta: „Azon leszek, hogy minél előbb parkolási övezet legyen a Budapest Park területén – ami kb. 400 parkolóhelyet jelent –, még ha ez a fiatalság szórakozásának a rovására is lenne.”

2. Bangóné Borbély Ildikó a szülést, születést szitokszóként használta mások megbélyegzésére

Erről hosszú Facebook-posztban értekezett Németh Szilárd, de persze az MSZP-s képviselőnő semmi ilyesmit nem tett, csak a világ teleszülését szorgalmazó fideszes nyilatkozatokra válaszul annyit mondott: „Elegem van, hogy állandóan a »méhünkben kotorásznak« a fideszes politikusok!”

3. Németh Szilárd a titkosszolgálatokhoz fordult, hogy világítsák át a Soros-hálózattal együttműködő szervezeteket

A Fidesz alelnöke később kénytelen volt beismerni, hogy ilyet nem kért, mert nem is kérhetett.

4. Provokáció volt az angolul beszélő Kálvin téri pizzás megtámadása

link Forrás

Májusban, miután angolul szólalt meg a pizzás a Kálvin téren, és ezért egy migránsgyűlölő magyar vendég megtámadta, Németh Szilárd így fogalmazott: „Egyáltalán nem fér bele a mocskos migráns megnevezés véleményem szerint, de én ebben a történetben provokációt látok. (...) én úgy gondolom, hogy ez egy megrendezett sztori volt, bármi elképzelhető, meg annak az ellenkezője is. Azután, hogy Soros György betette ide a lábát, és gyakorlatilag joystickon mozgat provokátorokat, akár a sajtót nézzük, akár pedig azokat a szervezeteket, amelyeket ő pénzel, azt csinálják, amit ő mond.” A rendőrség augusztusban elfogta a támadót, és kezdeményezte a bíróság elé állítását garázdaságért.

5. Senkit sem bántottak Orbán beszéde alatt Tusványoson

link Forrás

Kamu.

6. A miniszterelnök kifütyülése garázdaság

Németh Szilárd egy évvel ezelőtti állításával szemben a tapsolás vagy a fütyülés a tetszés vagy a nemtetszés nyilvánításának a kifejezési formája, a jog szerint ez a magatartás nem garázdaság, és egyáltalán nem ütközik törvénybe.

7. A Fidesz nem készül nagy kampányra

„Nem készülünk óriási kampányra, mi elsősorban a magyar emberekkel foglalkozunk” – mondta augusztus végén a 8 éve folyamatosan, közpénzmilliárdokat elégetve kampányoló Fidesz alelnöke.

8. A Fidesz nem foglalkozik Botka László visszalépésével, mert (9.) világos a programja

link Forrás

A Fidesz folyamatosan Botka László visszalépésével foglalkozik (miért ne tenné?), programja pedig nincsen, és már az előző választáson is csak annyi volt, hogy „folytatjuk”.

10. Soros hívatta össze a nemzetbiztonsági bizottságot, (11.) hogy lejárassa a vizes vébét

Ellenzéki képviselők júliusban azért hívták össze a Parlament nemzetbiztonsági bizottságát, hogy megtárgyalhassák, miért költenek állami cégek 100 milliókat arra, hogy orosz és azeri cég elemezhesse a vizes vb wifijére csatlakozók profiljait. Németh Szilárd, a bizottság fideszes alelnöke azt mondta, a fideszesek azért bojkottálták az ülést, „mert az ülést Soros hívatta össze”, hogy lejárassa a vizes vb-t.

12. Egy színházi rendező szét akarja zilálni Magyarország belső rendjét

Németh Szilárd szeptemberben azt mondta, a titkosszolgálatok úgy látják, komoly kockázatot jelentenek azok a külföldről pénzelt szervezetek és emberek, akik aktívan és „kimondottan részt kívánnak venni Magyarország belső rendjének szétzilálásában”, például Gulyás Márton, Vágó Gábor és Schilling Árpád színházi rendező. Ehhez képest az ellenzék szerint a bizottsági ülésen semmilyen konkrét információ nem hangzott el zavargások vagy más ellenzéki erőszakos cselekmények tervéről, Schilling Árpád pedig azt mondta, nincs mögötte semmilyen intézmény, csak el szokta mondani a véleményemet tüntetéseken. „Itt látjuk, hogy kilóra eladják az országot az oroszoknak, és én vagyok a nemzetbiztonsági kockázat?” – kérdezte.

13. A liberálfasizmus vezetett a charlottesville-i neonáci erőszakhoz

A valóság ezzel szemben az, hogy a virginiai kisvárosban több száz szélsőjobboldali fiatal vonult fel a rabszolgaságért harcoló Robert Edward Lee tábornok szobrának tervezett eltávolítása ellen, azt skandálva, hogy „zsidók nem fognak lecserélni bennünket” és a „fehérek élete is számít”. Németh szélsőliberális megszállottakat is emlegetett, ami alatt azokra az ellentüntetőkre gondolhatott, akiknek a felvonulása alatt egy radikális egy Dodge Chargerrel a tömegbe hajtott, megölve egy embert és megsebesítve további húszat.

14. „A Soros-szervezetek olyan hálózatot hoztak létre, mint Olaszországban a Cosa Nostra”

Hiába maffiázza és nevezi folyamatosan bűnszervezetnek a civil szervezeteket, a kormány és a Fidesz továbbra sem tudja semmivel sem bizonyítani ezt az ordas hazugságot.

15. Az Index végighazudik mindent

Bár annak, amit Németh az Index újságírójának mondott, sok értelme nincsen, azért nyilvánvaló hazugság: „Önök végighazudják az egész... önök végighazudnak mindent.”

16. Az Index és a Hír Tv újságírója nem úgy viselkedett, mint az újságírók, nem kérdeztek, hanem elvárták, hogy Németh azt mondja, amit ők gondolnak

link Forrás

Ezt mondta az ATV-ben Németh Szilárd a legendás vitájáról. A fenti videón és itt leírva meg lehet nézni, hogyan viselkedtek az újságírók, és le lehet vonni a következtetést: Németh Szilárd megint hazudott.

17. A 444 újságírói nem újságírói munkát végeznek, arra adnak nekik megbízást, hogy politikusként működjenek, átvegyék, erősítsék az ellenzéket

Ezt Németh Szilárd a Magyar Hírlapnak nyilatkozta. Itt írtunk arról, hogy a kormány hogyan próbálja politikai ellenfélként definiálni a sajtót, itt pedig arról, hogy konkrétan a 444-et hogyan igyekeznek lejáratni. Aki olvassa a 444-et, az beláthatja, hogy Németh Szilárd akkorát hazudott, mint két Németh Szilárd.

18. Brüsszel a Kommunista Kiáltvány alapján jött létre

Ez természetesen nem igaz.

19. A napnál világosabb, hogy Simicska Lajos Soros Györgyöt szolgálja ki

link Forrás

Ha ez még így is lenne, az nyilvánvalóan hazugság, hogy ez a napnál világosabb, hiszen az égvilágon semmilyen bizonyíték nincs erre sem.

20. Akik támadják a kormányt, azok átjáróházat, gyarmatot és muszlim országot akarnak csinálni Magyarországból

Ezt hagyjuk is.

21. A Soros által pénzelt civilek sörösdobozokat dobáltak a járókelőkre

Ilyen nem történt, ez szimpla hazugság.

22. Azért nagy Magyarországon a korrupció, mert még mindig nagyon sok a kommunista

A komoly felmérések nem Németh Szilárd elméletét támasztják alá.

23. Az egész liberális világ diktatúrába fordult

Ezt mondta Németh Szilárd, pedig valójában az illiberális rezsimeknél szűkül az egyének szabadsága.

24. Aki azonnal Soros-problémát lát a CEU-ügyben, az egyértelművé teszi, hogy Soros György érdekeit szolgálja a magyar parlamentben

Aki az egész CEU-letámadást Soros-problémaként vezette fel, az éppen a Fidesz és a médiabirodalma volt. Maga Orbán Viktor is Soros-egyetemnek nevezte a CEU-t, és még Németh Szilárd Soros-egyetemezéssel kezdte a témát, amikor erről beszélt.

25. A CEU-ügyet felfújták, és többek között arra használják, hogy bezárják a templomokat

link Forrás

Ez persze elsősorban idiotizmus, de azért hazugság is.

26. Magyarország eminensen jár el a menekültekkel szemben

Németh Szilárd ezt márciusban mondta. Az ENSZ menekültügyi főbiztosa később eléggé cáfolta.

27. Az ellenzék ugyanúgy pajzsként használja a gyerekeket, mint az Európát lerohanó illegális bevándorlók

Németh Szilárd tavaly márciusban így ment neki a pedagógustüntetőknek és a katasztrofálisan működő Klik ellen sztrájkkal tiltakozó szülőknek. Ez persze nagy hülyeség, de talán annál is nagyobb hazugság.

28. Aki a menekülteken akar segíteni, az valójában a politikai hatalmat akarja megszerezni

Ezt Németh Szilárd tavaly júliusban mondta. De hazudott, hiszen ha a TASZ, a Helsinki Bizottság vagy a Migration Aid a politikai hatalmat akarná megszerezni, akkor nyilván pártot alkotnának, nem civil szervezeteket.

29. Az emberek szavazták meg a civilek kitakarítását az országból

A Fidesz alelnöke januárban azt hazudta, hogy erről szólt már a parlamenti választás, a nemzeti konzultáció, sőt a kvótanépszavazás is. Természetesen sem a Fidesz választási programjában, sem a nemzeti konzultáción, sem a – bevándorlási kvótával kapcsolatban kiírt, értelmetlen és érvénytelen – népszavazáson nem volt szó arról, hogy a magyar kormány maga alá rendelve hatóságokat, és az állami hitelekből megvásárolt médiumokat, minden erejével a civil szektor ellehetetlenítésére tör majd.

30. Nem igaz, hogy a TASZ megvédte Orbánt 2007-ben

A valóság – szemben azzal, amit Németh Szilárd januárban állított – az, hogy:

photo_camera Fotó: fidesz.hu

31. A hatósági árral rögzített rezsi olcsóbb, mintha a piacon versenyeznének a cégek, de (32.) a hatósági árat Brüsszel be akarja tiltani, és (33.) az egyetlen lehetőség a védekezésre most, ha a Parlament megszavazza Németh törvényjavaslatát a rendszerhasználati díjak formájáról

A kormány és Németh Szilárd tavaly decemberben a fentieket kommunikálta. Itt írtunk arról, hogy mindhárom állítás hazugság.

34. A hatóságok jogszerűen jártak el, amikor beutazási és tartózkodási engedélyt adtak ki Ghaith Pharaonnak

Németh Szilárd és a fideszesek erre hivatkozva szavazták le múlt decemberben a Pharaon-bizottságot. Pedig két héttel korábban még az ügyészség is elismerte, hogy a Pharaon-ügyben vannak jelek, amik szerint nem volt minden törvényes. (Egyébként mégsem nyomoztak, mert ugyan volt egy rakás sajtóhír, amik alapján mulaszthattak a magyar hatóságok, de ezzel ellentétes sajtóhírek is megjelentek, és az ügyészségnek ennyi elég volt ahhoz, hogy úgy ítéljen: nem elegendő a gyanú nyomozás indításához.) Németh amúgy azt is állította, hogy nem biztos, hogy „ez a Pharaon az a Pharaon”, holott Pintér Sándor levele alapján már tudhatták, hogy ugyanarról a Pharaonról van szó.

35. A kötelező betelepítési kvóta elleni küzdelemben csak a kormánypártokra számíthatnak a magyar emberek

Ezt Németh Szilárd éppen aznap mondta, amikor novemberben a kormánypártok leszavazták a Jobbik javaslatát, ami egy – a letelepedési kötvények megszüntetéséről szóló félmondatot kivéve – szóról-szóra megegyezett a Fidesz előző héten elutasított tervezetével. A Jobbik mindig ellenezte a kötelező betelepítési kvótát, tehát Németh Szilárd itt sem mondott igazat.

36. A TEK Európa egyik legfelkészültebb, legelismertebb és legalkalmasabb terrorelhárító állománya

Az, hogy a TEK Európában a „legelismertebb” terrorelhárító szervezet lenne, biztosan hazugság, de a másik kettővel kapcsolatban is merültek fel kételyek.

37. A 24.hu hírhamisítást követett el

Júliusban Németh Szilárd hírhamisításnak nevezte a 24.hu cikkét, ami szerint jóval listaár alapján kapta a plakáthelyeket 2010-ben a Fidesz. A számlák a 24.hu-t igazolták, hírhamisításra nem derült fény.

38. Az MSZP rá akarta tolni a vasárnapi zárva tartásról szóló kérdést a kvótanépszavazásra

Tavaly áprilisban úgy sikerült ezt nyilatkoznia Németh Szilárdnak egy fideszes blogban, hogy Orbán Viktor egyből azután jelentette be, hogy a kormány népszavazást kezdeményez a kötelező kvótáról, miután adminisztrációs eszközökkel az NVI többször is megakadályozza, hogy az MSZP népszavazást kezdeményezzen a kötelező vasárnapi zárva tartás megszüntetéséről, és amikor végre sikerült hitelesíteni egy kérdést, a Fidesz gyorsan véget vetett a vasárnapi boltzárnak.

39. „Egyértelművé vált, hogy André Goodfriend is Gyurcsány Ferenc kottájából játszik”

2014-ben a Fidesz még nem találta meg Soros György kottáját, ezért mindenkinek Gyurcsányéból kellett játszania. Erre Németh Szilárd 2014 novemberében azt a bizonyítékot hozta fel, hogy a nevezetes kitiltási botrány egyik fontos epizódszereplője, a „fecni”, amit az amerikaiak átadtak a magyar külügyminisztériumnak, „tulajdonképpen az ellenzék elmúlt években zajló lejárató tevékenységét, politikai rágalmainak gyűjteményét tartalmazza”.

40. Ha a baloldal tehetné, számolatlanul beengedne az országba bárkit

link Forrás

Soha senki nem állított ilyesmit, egyes ellenzéki pártok részéről legfeljebb az hangzott el, hogy csak a menekülteket engednék be, azok is csak a menedékkérelmük pozitív elbírálása után. Ez köszönőviszonyban sincs azzal, amit Németh Szilárd állított.

41. Semmi nem mutat arra, hogy Oroszországot bármiben másolnunk kéne a civilszervezetek szabályozását illetően

Németh Szilárd ezt januárban mondta az ATV-ben. A valóság ezzel szemben az, hogy a Fidesz vezető politikusai által benyújtott, a külföldről támogatott civil szervezetek kötelező regisztrációjáról szóló, azokat gyakorlatilag megbélyegző törvényjavaslat szövege több ponton is szó szerint egyezett a külföldi ügynökök kötelező regisztrációjáról szóló, 2012-ben elfogadott orosz törvénnyel.

42. A Transparency International, a TASZ és a Helsinki Bizottság nem civil szervezetek

Ezt többször is elmondta, mindannyiszor hazugság volt, ugyanis bármi is gondoljon a céljaikról, ezek a szervezetek bizony hivatalosan is civil szervezetek.

43. Nincsenek benne a civil szervezetek közhasznúsági jelentéseiben, hogy kitől kapnak pénzt

Németh Szilárd hazugságával szemben korábban is kötelező volt ezt nyilvánosságra hoznia mindegyiknek, és egyenként meg is lehet nézni, hogy melyik szervezet honnan és mennyi támogatást kap.

44. Nem arra irányult a Momentum olimpiás kérdése, hogy népszavazás legyen

Ezt Németh Szilárd szintén a Mandinernek mondta el. A valóság ezzel szemben az, hogy a Momentum azért gyűjtött aláírást Budapesten, hogy a fővárosban népszavazást lehessen tartani arról, hogy egyetértenek-e az emberek azzal, hogy: „Egyetért-e Ön azzal, hogy Budapest Főváros Önkormányzata vonja vissza a 2024. évi nyári olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésére irányuló pályázatát?”

45. Akik a genderideológiát nyomják és a Budapest Pride-ot tartják, azok mind a kormány népesedési politikai intézkedési csomagja ellen mennek

link Forrás

Na jó, ez talán nagyobb hülyeség, mint amekkora hazugság, de attól még hazugság.

46. Vona Gábor emberei újságírókat félemlítettek meg

Németh Szilárd ezt 3 nappal azután mondta, hogy a jobbikos N1 Tv elment a Ripost központjába. Ahogy az a vágatlan videón is látszik, senki sem keltett félelmet, de az is hazugság, hogy a Ripostnál újságírók dolgoznak.

47. Kiállt Orbán Viktor mellett New York zsidósága

Ezt írta Németh Szilárd a Facebookon arra a hírre, hogy a United Orthodox Congregation of New York nevű szervezet kiállt Orbán Viktor mellett. De minthogy ez a gyakorlatilag ismeretlen szervezet maroknyi, szinte teljesen ismeretlen emberből áll, nyilvánvalóan nem igaz (= hazug) az az állítás, hogy New York zsidósága kiállt volna Orbán mellett.

48. „Semmiféle indulatfelkorbácsolás nem volt” az őcsényi események előtt

Németh Szilárd a múlt héten erről beszélt az ATV-n. Épp aznap, amikor Orbán Viktor nyíltan kiállt az ostoba, rasszista erőszak mellett, ráadásul úgy, hogy az elmúlt két évben a kormány több, összesen már sok milliárd forintba kerülő, menekültek ellen uszító kampányt is lezavart, és fideszes politikusok és a kormánypárti média napi szinten hergel a menekültek ellen.

49. „Hazugságra politikát Magyarországon nem lehet építeni”

Ezt mondta 2015-ben Németh Szilárd, aki ma már az évek óta a full kamu Soros-tervvel kampányoló kormánypárt alelnöke.

50. :D

Eddig bírtam, de a lista nyilván nem teljes. (Címlapkép: Tbg)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.