Ez a kereszténydemokrácia 2

vélemény
2022 március 19., 18:04
comments 64

„Ne figyeljenek oda arra, amit mondok! Egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok!” (Orbán Viktor)

Amikor Orbán Viktor 2018-ban átkeresztelte az illiberális demokráciát kereszténydemokráciának, 20 pontban magyaráztuk el, hogy mit takar a kifejezés. Azóta eltelt egy ciklus, és a NER-nek új mottója is lett: Magyarország előre megy, nem hátra. Hogy mit jelent az, amit a kormány épp stratégiai nyugalommal teljesít, azt megint 20 pontban magyarázzuk el.

1. A hivatalosan csak pártelnökként és kormányfőként dolgozó miniszterelnöknek – aki szerint semmi más nem számít, csak hogy legyen gyerekpapíron nincs se hitele, se megtakarítása, miközben a családja egy titkos főúri birtokon József főherceg egykori majorsága helyére milliárdos költséggel lényegében vadonatúj uradalmat épít, ahol a többszintes, mélygarázsos, liftes, tetőtér-beépítéses épületeket juhakolnak hívják.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.