Ellenzék a kapuknál

reggel 4
2022 január 06., 06:34

Jó reggelt! Még mindig tél van, még mindig 2022. És most megint az aggasztó, nyomasztó, abszurd, vicces és kedves híreink következnek az elmúlt egy napból.

De előtte 4 kiemelt cikk a 444-ről:

Ez továbbra is a reggeli hírlevél – de van másik, több is.

VÁLASZTÁS

Márki-Zay Péter
photo_camera Fotó: Halász Júlia

Márki-Zay Péter azt mondta, még reménykedik, de inkább elengedi igényét a hetedik frakcióra, részéről „ezen sem fog múlni az ellenzéki egység”. A Fudan Egyetemről és az álláskeresési járadékról szóló népszavazás aztán hosszú idő után újra összehozta az ellenzéket a Nyugati téren. A közös sajtótájékoztatón megkérdeztük őket, mivel töltötték az előválasztás óta eltelt időszakot, Márki-Zay új sajtófőnöke pedig már az első munkanapján olyan lendülettel tolta a sajtóelhárítást, mint Havasi Bertalan Orbán mellett. Úgy tűnik, hogy Márki-Zayt lenyomták a pártok.

BELFÖLD

photo_camera Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

A Mészáros-Garancsi páros cégei –egyedüli jelentkezőként – 5,3 milliárdért építkezhetnek a Citadellán, a munkálatok nagy része egy 35 méteres zászlórúd miatt fog folyni.

A Pegasus-ügy miatt Izrael nem engedélyezi a cyberfegyverek exportját Lengyelországba és Magyarországra, az NSO az EU-s ügyfelei közül csak ezzel a két országgal bontott szerződést a visszaélések miatt.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.