A hetedik frakció: a Halál

reggel 4
2022 január 05., 06:39

Jó reggelt! Tél van, 2022. Aggasztó, nyomasztó, abszurd és kedves híreink következnek az elmúlt egy napból.

A közcímek az Alien–Predator-franchise-t idézik, Minden apropó nélkül
photo_camera A közcímek az Alien–Predator-franchise-t idézik, Minden apropó nélkül

De előtte 4 fontos cikk a 444-ről:

Ez egy reggeli hírlevél. De van másik, több is.

A HETEDIK UTAS

Jakab Péter gyakorlatilag lehülyézte Márki-Zay Pétert, majd pénzt kért tőle a kampányra. A Jobbik vezetője Márki-Zay halott fideszesekről szóló nyilatkozatára reagálva megüzente azt is, hogy nem szeretné, ha Márki-Zay mozgalma hetedik frakcióként csatlakozhatna az ellenzéki pártok mellé. Márki-Zay az ATV-ben azt mondta, el tudja engedni, hogy saját frakciója legyen a parlamentben, és az őt lehülyéző Jakab Péternek inkább arról kellett volna beszélnie, hogy „a Fidesz hogyan pusztítja a nyugdíjasokat”.

Kiderült, melyik szakterületen ki viszi a kommunikációt Márki-Zay Péter és az ellenzék kampányában, Péterfi Judit dolgozik majd azon, hogy az emberek jobban megismerjék a miniszterelnök-jelöltet. A kampány alatt egyébként akár négyszer annyi plakáthely juthat a Fidesznek, mint az ellenzéknek.

„Félre ne értsétek, ez nem megvásárlás, én senkit nem akarok megvásárolni” – magyarázta egy hangfelvételen Sztojka Attila, a roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos, miután szerződéseket kínált az ORÖ Fideszhez húzó tagjainak.

Németh Sándor szerint a korrupciónál vagy a gyűlölködésnél összehasonlíthatatlanul nagyobb probléma a globalisták természetellenes törvénykezése. A Hit Gyülekezete vezetője a magyar történelem talán legsúlyosabb kérdésének nevezte, hogy a globalisták hazai képviselői kezébe kerül a hatalom, vagy megmarad azoknál, akik az itt élő polgárok javára és érdekében használják azt.

AZ ORSZÁG NEVE

Homonnay Gergely író, egy részben általa szervezett 2018-as tüntetésen.
photo_camera Homonnay Gergely író, egy részben általa szervezett 2018-as tüntetésen. Fotó: Adrián Zoltán/Képszerkesztőseg

Rendőr jelenlétében pakolták össze Homonnay Gergely cuccait Rómában. Az ügyvédje szerint még az aktivista halálának legalapvetőbb körülményei sem tisztázták.

A homofób törvénymódosítás óta jelentősen megnőtt a Médiahatósághoz benyújtott panaszok száma, a kormányhivatal 14 napig vizsgálta azt is, hogy az Oroszlánkirály megkérdőjelezi-e a hagyományos nemi szerepeket.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.